spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizePreședinta Ungariei anunță rezultatele măsurilor pro familie din ultimii 10 ani: Ungaria...

Președinta Ungariei anunță rezultatele măsurilor pro familie din ultimii 10 ani: Ungaria a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de căsătorii din lume

-

Dacă cineva îşi ia răgazul să ne cunoască, atunci va putea constata că a fi prietenul Ungariei nu este atât de dificil, ci este o misiune plină de satisfacţii, un angajament, a declarat preşedintele Ungariei, Katalin Novák, salutând, sâmbătă, comunitatea Prietenii Ungariei, la Palatul Sándor din Budapesta. Şeful statului a subliniat că Ungaria are mulţi prieteni în întreaga lume, din ce în ce mai mulţi, dar una dintre sarcinile noastre este să amplificăm vocile prietenilor noştri.

- Reclama -

În ultimele decenii, prietenii Ungariei au fost poate mai tăcuţi decât ar fi trebuit să fie sau decât cei care nu cunosc Ungaria şi, prin urmare, nu o iubesc prea mult, a afirmat Katalin Novák, mulţumind comunităţii Prietenii Ungariei pentru declaraţiile de susţinere şi pentru afirmaţiile care au ajutat ca Ungaria să fie cunoscută.

Preşedintele Ungariei a vorbit, de asemenea, despre compatibilitatea dintre întemeierea unei familii şi o viaţă profesională împlinită, precum şi despre construirea unei Ungarii prietenoase, favorabilă familiilor.

Katalin Novák a explicat că Ungaria declară că viitorul este privit din perspectiva copiilor, viaţa umană este protejată din momentul fertilizării şi părinţii care cresc copii nu sunt lăsaţi fără sprijin.

Şeful statului a subliniat că măsurile orientate în favoarea familiilor nu au fost în zadar în ultimii 10 ani, deoarece Ungaria a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de căsătorii din lume. De două ori mai mulţi tineri se căsătoresc faţă de acum 10 ani. Până în prezent, numărul căsătoriilor a depăşit 70 000, faţă de 35 000 câte au fost anterior, numărul divorţurilor este la cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani, numărul avorturilor s-a înjumătăţit, iar dorinţa de a avea copii a crescut cu 25%.

Preşedintele a amintit că pentru a face ca familia să reprezinte o perspectivă atractivă la nivel mondial, a lansat reţeaua preşedinţilor care susţin familia. Aceasta a explicat că ar dori să creeze o reţea formată din şefi de state, din liderii numărul unu ai acestor ţări, cu scopul de a atrage atenţia asupra familiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...