spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateUngaria spune că are pentru cetățeni cel mai mic preț la gaze,...

Ungaria spune că are pentru cetățeni cel mai mic preț la gaze, iar la electricitate este pe locul 2 după Belgrad plătind mai puțin de jumătate decât media din UE

-

Consumatorii casnici din Ungaria sunt protejaţi împotriva fluctuaţiilor preţurilor energiei şi se pot aştepta, şi în continuare, la cele mai scăzute costuri cu utilităţile; şi în luna februarie, cel mai scăzut preţ mediu al gazelor naturale a fost înregistrat în Budapesta, în timp ce în privinţa costurilor cu electricitatea, Ungaria a înregistrat al doilea cel mai bun preţ, a anunţat Autoritatea Maghiară de Reglementare a Energiei (MEKH), miercuri, în urma unui studiu internaţional de comparare a preţurilor, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Potrivit MEKH, în februarie, preţul mediu al energiei electrice plătit de către consumatorii casnici din Budapesta a fost de 10,34 eurocenţi pe kilowatt oră (kWh), ceea ce reprezintă al doilea cel mai bun preţ pe lista capitalelor incluse în studiu, pe primul loc clasându-se Belgrad.

În luna februarie, preţul mediu al energiei electrice plătit de către consumatorii casnici din capitalele celor 27 de state membre UE a fost de 24,15 eurocenţi/kWh, ceea ce înseamnă că maghiarii au plătit mai puţin de jumătate pentru energia electrică, decât media UE, a explicat autoritatea.

În luna februarie, preţul mediu al gazelor naturale plătit de către consumatorii casnici din Budapesta a fost de 2,79 eurocenţi/kWh, ceea ce reprezintă cel mai mic preţ pe lista capitalelor incluse în studiu. Preţul mediu al gazelor naturale plătit de către consumatorii casnici din 24 de capitale incluse în studiu a fost de 10,76 eurocenţi/kWh, adică de aproape patru ori mai mare ca cel din Ungaria.

La începutul acestui an, preţurile europene la energie au fluctuat la burse, iar fluctuaţiile s-au făcut resimţite şi în preţurile plătite de consumatori, însă populaţia maghiară este ferită de aceste fluctuaţii ale pieţei: ca rezultat al programului guvernamental de reducere a cheltuielilor cu utilităţile, preţurile energiei electrice şi al gazelor naturale plătite de către consumatorii casnici care utilizează serviciul universal sunt menţinute fixe, scrie în comunicatul MEKH.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...