spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeErdogan: Europa desfăşoară o "vânătoare de vrăjitoare" împotriva artiştilor ruşi

Erdogan: Europa desfăşoară o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva artiştilor ruşi

-

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri Europa că desfăşoară o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva artiştilor ruşi în legătură cu războiul din Ucraina, relatează dpa și Agerpres.

- Reclama -

El a declarat la Ankara, în cadrul unei reuniuni a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), formaţiunea sa de guvernământ, că aşa cum Turcia nu a abandonat Ucraina, ea nu poate accepta de asemenea „practici care seamănă cu o vânătoare de vrăjitoare împotriva poporului rus, a literaturii ruse sau a studenţilor şi artiştilor ruşi”.

Erdogan a dat ca exemplu cazul dirijorului rus Valeri Gherghiev, fără a-i menţiona însă numele.

Orchestra Filarmonicii din München a anunţat că a decis să se „despartă” de dirijorul Valeri Gherghiev, cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Putin, a anunţat primarul acestui oraş german, reproşându-i maestrului că nu a denunţat invazia Ucrainei de către Rusia.

Mai multe orchestre şi opere din întreaga lume au anulat de atunci concertele conduse de Valeri Gherghiev.

Tenorul german Jonas Kaufmann a declarat, la Roma, că este îngrijorat pentru colegii săi din Rusia.

Teatrele şi artiştii ruşi sunt dependenţi de finanţarea de la bugetul de stat, a declarat Jonas Kaufmann într-un interviu publicat miercuri de ziarul italian Corriere della Sera. „Dacă nu ai relaţii bune cu statul, e dificil să obţii bani”, a spus tenorul, în vârstă de 52 de ani.

El a avertizat împotriva întreruperii legăturilor culturale cu Rusia şi i-a îndemnat pe occidentali să se pună în locul ruşilor înainte de a-i judeca.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...