spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeUngaria se va autoproviziona cu energie electrică cu ajutorul rușilor

Ungaria se va autoproviziona cu energie electrică cu ajutorul rușilor

-

Autoaprovizionarea Ungariei cu energie electrică până la sfârşitul deceniului în curs va deveni un obiectiv realist datorită celor două reactoare noi ale Centralei Nucleare de la Paks – a scris ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa de socializare marţi.

El a menţionat discuţiile cu partenerii ruşi despre calendarul activităţilor ce se vor desfăşura în ritm susţinut pentru a realiza acest obiectiv: marţi, prin telefon, cu Alexei Lihaciov, directorul general al Rosatom, iar miercuri cu Alexandr Lokşin, director general adjunct al Rosatom şi preşedinte al firmei de construcţii de instalaţii nucleare Atomstroiexport. 

Este nevoie încă de a depune numeroase cereri de autorizaţii pentru ca investiţia să intre în faza de realizare începând cu luna mai. Aceste cereri de autorizaţii sunt în curs de pregătire, pentru a putea construi în Ungaria o capacitate nucleară suplimentară de 2 400 de megawaţi, ţinând cont de cele mai stricte criterii de siguranţă – a scris Péter Szijjártó. 

Ministrul comerţului exterior a subliniat: în timp ce securitatea aprovizionării cu energie devine o provocare din ce în ce mai serioasă în Europa, Ungaria nu se confruntă cu astfel de probleme cotidiene şi poate lucra cu calm la elaborarea planurilor sale pe termen lung.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...