spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăhighlightUngaria propune UE trimiterea unei forțe la frontierele Greciei

Ungaria propune UE trimiterea unei forțe la frontierele Greciei

-

Ungaria a propus Comisiei Europene să trimită, împreună cu Grecia, o forță comună care să protejeze frontierele acestei țări – și implicit ale Europei – asaltate de valul de imigranți ilegali, a anunțat duminică ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, transmit agențiile MTI, DPA și EFE, conform Agerpres.

Oficialul maghiar a salutat ‘decizia importantă’ a Germaniei de a restabili temporar controalele la granițele ei, dar a insistat că este nevoie și de alte măsuri ‘pentru ca Europa să-și poată apăra frontierele’. El a subliniat că Grecia este incapabilă să-și protejeze propriile frontiere, care sunt și frontierele externe ale Uniunii Europene, și astfel refugiații reușesc să pătrundă în Europa, motiv pentru care UE trebuie să se implice.

Ministrul Szijjarto consideră de asemenea că toate statele blocului comunitar ar trebui să participe la această forță, asigurând că Ungaria este dispusă să ia parte ‘într-un mod masiv’. El nu a oferit însă detalii cum ar putea țara sa contribuie la o astfel de misiune, care, având în vedere că refugiații ajung în Grecia pe cale maritimă, ar trebui să fie în special o operațiune navală, iar Ungaria — țară fără ieșire la mare — nu dispune de forțe navale.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...