spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeUngaria prelungește aplicarea cotei reduse de TVA pentru locuinţe

Ungaria prelungește aplicarea cotei reduse de TVA pentru locuinţe

-

O nouă reducere de impozit ar putea să fie aplicată: TVA preferenţială pentru locuinţe poate fi aplicată până la 31 decembrie 2028, dacă construcţia este începută până în 2024 – a scris marţi ministrul de finanţe pe pagina sa de socializare.

În postarea sa, Mihály Varga a reamintit: guvernul a prelungit aplicarea TVA-ului redus de 5% pentru locuinţe până la 31 decembrie 2024, astfel populaţia poate economisi în fiecare an 200 de miliarde de forinţi (486,85 de milioane de euro). 

Federaţia Naţională a Antreprenorilor în Construcţii a iniţiat prelungirea aplicării cotei reduse de TVA până la data de 31 decembrie 2028, dacă autorizaţia de construire este finalizată sau dacă începerea construcţiei a fost notificată pur şi simplu până la sfârşitul anului 2024 – a precizat ministrul finanţelor. 

Cererea a fost examinată şi este sprijinită de Ministerul Finanţelor. Propunerea va fi discutată probabil în toamnă de către parlamentul Ungariei – a informat Mihály Varga.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...