spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeCiolacu: IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate...

Ciolacu: IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporţie de 85%

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că partidul său va lua toate măsurile pentru a-i proteja pe cetăţeni şi companiile care produc în România, astfel încât să facă faţă situaţiei produse pe fondul crizei energetice.

- Reclama -

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul social-democrat a anunţat că Guvernul va adopta soluţii corecte pentru a stopa lăcomia „Băieţilor deştepţi din energie”.

„PSD îi va proteja atât pe români, cât şi companiile care produc în România pentru a rezista şocurilor produse de criza energetică! În urma insistenţei noastre, Guvernul va adopta rapid soluţiile corecte care să apere populaţia şi economia pe timpul iernii şi să pună capăt lăcomiei noilor băieţi deştepţi din energie. PSD a insistat că cetăţenii să plătească în continuare, în această iarnă, preţuri plafonate la energie şi gaze. La fel şcolile, spitalele, căminele de copii şi de bătrâni şi alte instituţii publice cu un rol social major. Aşa cum au anunţat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporţie de 85%. Este singura soluţie pentru a ne putea susţine economia, locurile de muncă şi necesarul de hrană al ţării”, a transmis Marcel Ciolacu.

El a subliniat că PSD se luptă ca în noua ordonanţă de urgenţă toţi actorii din energie: producători, traderi, distribuitori şi furnizori să plătească o contribuţie de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depăşeşte preţul de referinţă, plus o marjă decentă de profit.

„Este esenţial să înţelegem că energia este principala sursă a inflaţiei şi că situaţia de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie şi de o soluţie pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieţei energetice pentru cel puţin doi ani. Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susţine salariaţii şi pensionarii ţării. Fiindcă aceasta a fost şi rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluţii de sprijin pentru România”, a menţionat preşedintele PSD. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...