Ungaria pregătește o consultare națională cu privire la planul Soros de a aduce migranți în Europa

0
19
George Soros, founder of Soros Fund Management LLC, poses for a photograph following a Bloomberg Television interview in Budapest, Hungary, on Thursday, Sept. 13, 2012. Soros said he expects Spain to request a Òvery limitedÓ bailout from the European Union, with Prime Minister Mariano Rajoy seeking to avoid damaging political fallout at home. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg *** Local Caption *** George Soros

Guvernul ungar a anunțat că pregătește o ‘consultare națională’ cu privire la ‘planul Soros’, așa cum este el denumit de executivul de la Budapesta, și care ar fi de fapt un complot al miliardarului american de origine ungară George Soros de a aduce în Europa câte un milion de refugiați pe an, a informat miercuri seară portalul de știri Origo, citând un discurs al premierului Viktor Orban cu prilejul unei reuniuni a grupului parlamentar al Fidesz (partidul de guvernământ – n.r.) care a avut loc la Velence, în centrul Ungariei, transmite MTI.

Origo a mai citat o altă declarație a lui Orban, care ar fi spus că opoziția este ‘controlată din exterior’. Referitor la decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a respins plângerile Ungariei și Slovaciei, care contestau cotele de refugiați stabilite de UE, Orban ar fi spus — potrivit Origo — că ‘adevăratul pericol este planul Soros‘ și că, deși Bruxellesul va încerca să impună ‘voința lui Soros’, acest lucru ar putea fi evitat la alegerile generale de anul viitor. ‘Dacă oamenii ne sprijină, dacă câștigăm pentru a treia oară, Bruxellesul nu ne va putea învinge și planul Soros va eșua’, ar fi declarat Orban, citat de Origo.

Pe de altă parte, agenția EFE preia o declarație făcută joi pentru MTI de Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar al Fidesz, conform căreia ‘planul Soros include acceptarea a unui milion de imigranți pe an în Europa, redistribuirea obligatorie între țări și desființarea gardului (ridicat de Ungaria la granița de sud, pentru a bloca afluxul de imigranți — n.r.)’.

Nu se cunosc deocamdată întrebările acestei consultări și nici când ar urma să aibă loc, însă EFE notează că cel mai probabil ‘plebiscitul’ ar putea fi demarat în primăvara lui 2018, odată cu lansarea campaniei electorale pentru alegerile generale. EFE amintește că guvernul ungar vorbește de ceva vreme despre existența unui presupus plan al lui Soros, despre care nu există nici detalii, nici dovezi, de ‘a inunda’ Uniunea Europeană cu imiglllllranți și de a-i repartiza între toate țările membre. Potrivit lui Kosa, politica Comisiei Europene privind imigrația este o dovadă că ‘se execută planul Soros’.