Mirel Palada are o carieră în înjurături

0

Senatorul USR Mihai Goţiu a fost lovit de fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, în pauza unei emisiuni. Deşi prin agresarea fizică a unui cetăţean a atins comportamentul lui Mirel Palada a atins un punct culminant, gestul reprobabil al acestui a fost precedat de violenţa verbală la care acesta a recurs de-a lungul ultimilor ani, transmite Digi 24.

Jurnalişti, analişti, politicieni, toţi cei căzuţi victime limbajului colorat şi presărat cu ameninţări aveau cu toţii ceva în comun: erau percepuţi de Palada ca aparţinând „celeilalte tabere”. După cum veţi putea constata din selecţia făcută mai jos, Mirel Palada nu a înţeles să-şi cenzureze limbajul nici măcar atunci când a ocupat funcţii importante în statul român.

Martie 2016. „Ticăloşii. Nemernicii. Deontologii. Mama lor de ipocriţi şi de jigodii…”

„Ce bine e că Nicuşor Dan e bine şi nu e rău. Ce bine e că există viaţă în alegeri. Vai, dragă, ai văzut Băsescu ce bine stă? Păi dacă zice şi Sociopol, ăştia care chiar ştiu să facă sondaje, înseamnă că chiar aşa e! Cînd prezentam înainte sondajele, la alte rînduri de alegeri, cu rezultate care nu le conveneau, eram un nemernic şi un kaghebist care vinde tzara la ruşi şi la chineji şi care minte lumea cu sondajele ticăloase. Acuma, hopa, dintr-o dată, că le convine rezultatul, au început să le placă sondajele Sociopol. Ticăloşii. Nemernicii. Deontologii. Mama lor de ipocriţi şi de jigodii…”

Mai 2015. „Noroc că nu au rating, că roackerii sînt puţini şi nu au maşină”

„Lol. Au ăştia micii şi pufoşii de la Rock FM nişte ştiri obiectiv-antiguvernamentale mai ceva că aia de la Gândul. Roackerii ăştia, răi şi pletoşi. Mai un Judas Priest, mai un ‪#‎josGuvernuticalos‬. Băgăm o Metallica, apoi Guvernu e corupţi. Noroc că nu au rating, că roackerii sînt puţini şi nu au maşină. Noroc că Radio România Muzical încă nu s-a apucat de politică. Bach for the win. Jos Guvernu kaghebist care urgiseşte roackerii ţării”.

Aprilie 2015. „Paştele mamii lor de ticăloşi”

„Nişte ticăloşi. Nişte nemernici. Să nu uitaţi cu cine aveţi de-a face în această situaţie. Cu subiect şi predicat, că să aibă motive să facă breaking news că îi înjur pe Facebook, mama lor de jegoşi: Realitatea TV, Hotnews, Gândul, Nasul.tv. Şi care or mai fi prin online, mulţi şi mărunţi şi bicisnici. Paştele mamii lor de ticăloşi…”

Noiembrie 2014. „Stimaţi pufoşi (…) luaţi cu alcool”

„Stimați pufoși care citiți toate căcaturile pe Internet și credeți în ele mai ceva ca în Maica Precistă, luați cu alcool, că relaxează sinapsele. Nu mai plecați după fentă. Nu vă mai luați după Hotnews, după Lucian Mîndruță sau pe cine mai aveți voi idol de formator de opinie pe-acolo prin tabăra cripto-iohannistă… pot să pună politrucii lui Iohannis jde mii de poze cu periuța de dinți în mînă, tot degeaba. Sînt sute de mii de români care acum, chiar acum, chiar în clipa asta, cînd voi citiți aceste rînduri ale nemernicului guvernamental, intră în secțiile de votare să dea cu ștampila să scăpăm de Băsescu și de minionul său, Iohannis. Acum. Chiar acum. În țară. Relax. Luați cu alcool. Marș la vot să vă treacă emoțiile. Pufoșilor…”

August 2014. „Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi”

„Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în balta propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la protzap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”. Victor Ponta, şeful lui Mirel Palada la acea vreme, nu a găsit necesar să comenteze imediat ieşirea purtătorului său de cuvânt. L-a invitat însă ulterior să părăsească funcţia, însă numai după ce mai multe figuri publice, dar şi ambasada SUA au critica comportamentul lui Palada.

Iulie 2014. „Văz că acest loc pe nisha ecologică de scavengeri este luat de Pleshu”

„Pe vremuri se spunea că nu ești (pardon: ejt, ca să dovedim că nu știm să scrim românește), că nu ești persoană publica pe deplin dacă nu intri în gura lu Vadim la spurcăciuni. Acum, mai nou, văz că acest loc pe nisha ecologică de scavengeri este luat de Pleshu. O persoană pe care altminteri o admiram pe vremuri, când eram tânăr și naiv. Ei, ash. Pleșu a făcut o pasiune din a ridica osanale lui Băsescu, iar acum se ia de matrafocs și de incremental”.

Noiembrie 2013. „Speriat, incoerent și matrafoxat”

„Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: speriat, incoerent și matrafoxat. În disperarea sa, ca un lame duck pe cale să termine sceneta, și-a făcut curaj cu încă cincizeci de cinci sute și a ieșit să acopere spațiul mediatic. Garcon! Încă un carton la domnu’, să mai citesc aici la ziariștii care nu au economiști în redacții. Cu mare părere de rău, cineva trebuie să constate că regele e gol. Pardon, că președintele e beat. Nu numai de putere. În seara asta, Președintele României se încurcă în asemenea hal în limbă încât concluzia e indubitabilă: îi e frică. Și pentru a-și învinge frica, și pentru a încerca să acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, încă un carton la domnu’ (…)”. La vremea aceea, Mirel Palada ocupa o funcţie oficială în statul român, fiind purtătorul de cuvânt al Guvernului. Victor Ponta a avut o reacţie timidă