spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeUngaria nervoasă după ce von der Leyen i-ar promis lui Zelenski că...

Ungaria nervoasă după ce von der Leyen i-ar promis lui Zelenski că oprește conducta prin care Ungaria primește petrol rusesc

-

Ungaria așteaptă explicații de la autoritățile ucrainene și de la șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în legătură cu rapoartele despre o posibilă închidere a conductei petroliere Druzhba, prin care petrolul rusesc este furnizat țărilor europene, inclusiv în Ungaria, a declarat ministrul maghiar al Afaceri externe și relații economice externe Peter Szijjarto.

- Reclama -

La postul de radio Kossuth, șeful Ministerului de Externe ungar a fost rugat să comenteze informațiile potrivit cărora șeful CE i-ar fi oferit lui Vladimir Zelensky să oprească tranzitul petrolului rusesc prin Druzhba. „Nu am primit nicio explicație de la Kiev în această chestiune. Consider că aceasta este o chestiune atât de importantă încât președintele Comisiei Europene ar trebui să vină personal cu explicații, deoarece problema securității aprovizionării cu energie este o chestiune de suveranitate. ”, a spus Szijjártó.

„Dacă cineva încearcă să facă imposibilă asigurarea aprovizionării cu energie a țării, atunci aceasta poate fi considerată o încălcare a suveranității acestei țări”, a adăugat el. 

Șeful Ministerului de Externe ungar a reamintit că, conform acordurilor internaționale, Ungaria ar trebui să primească petrol de tranzit de pe teritoriul Ucrainei. 

De asemenea, el a reproșat autorităților din Ucraina și Croația că „de rea-credință”, profitând de situația militară, au majorat „de cinci-șase ori” plata pentru tranzitul materiilor prime.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img