spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeAfectați de criza cerealelor ucrainiene, agriculturii sârbi au protestat și au primit:...

Afectați de criza cerealelor ucrainiene, agriculturii sârbi au protestat și au primit: dublarea subvențiilor pe hectar, motorină fără accize și tva și alte facilități

-

Președintele Asociației Producătorilor Agricoli „Stig” Nedeljko Savić a declarat că reprezentanții fermierilor care au fost la discuțiile de la Guvernul Serbiei, au acceptat oferta și că nu vor mai bloca drumurile.

- Reclama -

„Asociația noastră și celelalte care au fost la întâlnirea de la guvern, au acceptat oferta. Așteptăm realizarea acesteia”, a spus Savić pentru Tanjug și a adăugat că s-au înțeles să se majoreze subvențiile existente pe hectar de teren arabil de la 9.000 de dinari la 18.000 de dinari.

Taxele pentru irigare vor fi reduse cu 50 la sută, în timp ce de la 1 ianuarie 2024 vor fi complet eliminate.

De asemenea, după cum a afirmat el, s-a convenit ca de la 1 ianuarie 2024, motorina pentru fermieri pentru 100 de litri la hectar să fie fără accize și TVA. Printre principalele cereri ale fermierilor, cum s-a comunicat anterior, a fost și majorarea subvențiilor la hectar de teren arabil, prima pentru un litru de lapte să fie de 20 de dinari în loc de 15, iar prețul minim de cumpărare al laptelui să fie de 78 de dinari pe litru plus TVA. În plus, au cerut ca subvențiile pe vacă, care în prezent sunt de 30.000 de dinari, să fie majorate cu 10.000 de dinari. Printre cereri au fost și subvențiile de 35.000 la hectar pentru toate suprafețele anunțate și anularea limitei pentru subvenții până la 20 de hectare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img