spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeUngaria lansează un program de dezvoltare a întreprinderilor în Republica Srpska

Ungaria lansează un program de dezvoltare a întreprinderilor în Republica Srpska

-

Ungaria lansează un program de dezvoltare a întreprinderilor în Republica Srpska, deoarece dezvoltarea economiei are un efect stabilizator semnificativ şi contribuie la consolidarea păcii, a anunţat vineri, la Banja Luka, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, potrivit unui comunicat remis de minister.

- Reclama -

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu liderul sârbilor bosniaci, Milorad Dodik, ministrul a subliniat că guvernul ungar sprijină stabilitatea şi eforturile de integrare europeană ale Bosniei şi Herţegovinei, nu numai prin cuvinte, ci şi prin fapte.

El a subliniat: ca urmare a negocierilor privind consolidarea cooperării economice, Ungaria lansează un program de dezvoltare a întreprinderilor în Republica Srpska, a cărui primă fază va include un concurs de proiecte pentru un sprijin de dezvoltare în valoare totală de 35 de milioane de euro, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii locale. În cadrul acestui program, peste 1 000 de întreprinderi vor fi eligibile pentru subvenţii de până la 25 000 de euro fiecare, pentru achiziţionarea de echipamente fabricate în Ungaria.

Concursul de proiecte va fi lansat la 1 septembrie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 15 octombrie, iar contractele de finanţare ar trebui să fie semnate până la sfârşitul anului.

“Astfel vom sprijini economia ungară şi dezvoltarea economiei în Bosnia şi Herţegovina”, a subliniat Szijjártó.

Ministrul a subliniat că, în contextul provocărilor serioase cu care ne confruntăm în prezent, ar fi de datoria tuturor politicienilor europeni să facă tot posibilul pentru a îmbunătăţi stabilitatea şi securitatea pe continent.

“Una din modalităţi ar fi accelerarea integrării zonei Balcanilor de Vest. (…) Considerăm o ruşine pentru Bruxelles faptul că procesul de integrare se desfăşoară atât de lent şi considerăm, de asemenea, o decizie greşită din partea Consiliul European neacordarea statutului de candidat pentru Bosnia şi Herţegovina”, a precizat Péter Szijjártó.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...