spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePreşedintele mexican a inaugurat o nouă rafinărie de petrol uriaşă: Suveranitatea Mexicului este subminată...

Preşedintele mexican a inaugurat o nouă rafinărie de petrol uriaşă: Suveranitatea Mexicului este subminată de importul cvasitotal de benzină şi motorină din SUA

-

Preşedintele mexican a inaugurat o nouă rafinărie de petrol uriaşă, despre care a afirmat că va diminua nevoia ţării de a achiziţiona carburanţi din străinătate. Tăind, simbolic, panglica de la intrarea în rafinăria Olmeca, preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că suveranitatea Mexicului este subminată de importul cvasitotal de benzină şi motorină din SUA, transmite BBC.

- Reclama -

Totodată, el a criticat şi guvernele anterioare pentru a nu fi construit nicio rafinărie nouă timp de patru decenii, însă a recunoscut şi faptul că costul final al noii rafinării va depăşi bugetul cu câteva miliarde de dolari.

- Advertisement -

Rafinăria Olmeca, deținută și operată de compania petrolieră de stat Pemex, este încă în construcție, dar asta nu l-a împiedicat pe dl Lopez Obrador să organizeze o ceremonie de inaugurare la instalația construită chiar în largul portului Dos Bocas de pe coasta Golfului Mexic, în statul său natal, Tabasco.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img