spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeUngaria îi scutește pe fermieri de taxa pentru irigație

Ungaria îi scutește pe fermieri de taxa pentru irigație

-

Guvernul Ungariei va asigura şi anul acesta fermierilor maghiari o scutire completă de la plata taxei pentru serviciile de irigare în agricultură efectuate prin intermediul instalaţiilor de apă deţinute de stat, a anunţat ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, pe pagina sa de Facebook, potrivit unui comunicat transmis vineri agenţiei ungare de presă MTI.

Ministrul a subliniat că irigaţiile reprezintă un interes public, baza aprovizionării alimentare sigure. Tocmai de aceea, guvernul ungar oferă fermierilor tot sprijinul necesar pentru ca aceştia să se poată adapta la provocările generate de schimbările climatice şi să poată dezvolta culturile de plante care au o valoare adăugată mai mare. La fel ca şi până acum, producătorii pot conta pe guvern pentru a asigura condiţiile de producţie şi pentru a păstra competitivitatea, a explicat István Nagy.

- Advertisement -

În vederea îndeplinirii acestor obiective, guvernul maghiar preia şi în acest an povara financiară a irigaţiilor necesare agriculturii – aşa cum a făcut-o şi anul trecut. Taxa pentru serviciile de irigare în agricultură este asigurată prin intermediul instalaţiilor de apă deţinute de stat – chiar şi atunci când există furnizori intermediari de servicii -, astfel încât beneficiul este disponibil producătorilor care primesc apa necesară pentru irigaţii în cooperare cu un furnizor de apă pentru agricultură care este de stat, adică din apele de suprafaţă, dintr-un râu sau dintr-un canal, a adăugat ministrul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img