spot_img
30 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăhighlightUngaria dublează veniturile clerului maghiar din Transilvania dupa ce seful comunitatii de...

Ungaria dublează veniturile clerului maghiar din Transilvania dupa ce seful comunitatii de informatii maghiare a anuntat tinta: Bazinul Carpatic

-

Ungaria urmează să dubleze veniturile suplimentare pe care le oferă clerului din bisericile maghiare din Transilvania, Transcarpatia, Voievodina şi Slovacia, începând de anul viitor, a anunţat duminică secretarul de stat Miklos Soltesz la Radna, în România, transmite Mediafax.

- Reclama -

Decizia urmeaza dupa ce seful comunitatii de informatii maghiare. Janos Lazar, a anuntat planul serviciilor secrete maghiare in regiune.  Lazar a mai punctat o prioritate a spionajului ungar – bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care va deveni, în opinia lui, un subiect fierbinte în următorii zece ani. Prin urmare, spionajul de la Budapesta va desfășura operațiuni pentru apărarea intereselor comunității maghiare din regiune.

Anvelopa va creşte de la 210 milioane forinţi (680.000 de euro) la 420 de milioane de forinţi, a declarat Soltesz cu ocazia reconsacrării bisericii catolice şi mănăstirii franciscane de la Radna, în judeţul Arad.

CITITI SI: Seful serviciilor secrete maghiare anunta planurile in Romania: Tinta bazinul carpatic, SUA se implică activ în politica internă a României, Bucurestiul are un spionaj bun la Bruxelles

„Membrii clerului care servesc în diverse biserici (în străinătate) fac multe pentru păstrarea identităţii maghiare, pe lângă păstrarea credinţei, iar asta face parte din politica noastră naţională”, a subliniat reprezentantul Guvernului de la Budapesta.

El a notat că, pe lângă veniturile suplimentare, statul ungar a contribuit cu peste 620 de milioane de forinţi (peste două milioane de euro) la conservarea şi renovarea bisericilor din Transilvania.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...