spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăActualitateUngaria cumpără Vodafone

Ungaria cumpără Vodafone

-

Statul ungar va contribui la achiziţionarea companiei Vodafone Magyarország (Vodafone Ungaria), a informat, luni, Márton Nagy, ministrul ungar al Dezvoltării Economice, agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit comunicatului, după anul 2010, guvernele Ungariei au avut întotdeauna ca obiectiv să crească puternic cota de proprietate ungară în sectoarele de importanţă strategică naţională, iar dacă a fost posibil, să devină acţionari majoritari. Acest obiectiv guvernamental a fost deja atins în sectoarele bancar, energetic şi media, iar acum există o oportunitate pe piaţa telecomunicaţiilor, pentru ca o companie ungară in care statul deţine o parte din actiuni să devină un factor important.

În urma finalizării cu succes a achiziţiei, vor fi asigurate toate condiţiile pentru crearea unei companii ungare aflată în proprietatea statului, lider de piaţă în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria, care va contribui la îmbunătăţirea competitivităţii ţării, răspunzând în acelaşi timp provocărilor digitale ale secolului al 21-lea şi furnizând servicii de înaltă calitate celor aproape 4 milioane de clienţi rezidenţiali şi corporativi, se mai arată în comunicatul ministrului ungar al Dezvoltării Economice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...