spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăActualitateUngaria anunță un raport despre starea proastă a democrației în America: Prietenii...

Ungaria anunță un raport despre starea proastă a democrației în America: Prietenii noștri americani ar fi mai bine dacă ar mătura în fața casei și porților lor

-

Ministerul de Externe al Ungariei, ca răspuns la acuzațiile din partea Statelor Unite de lipsă de democrație, a pregătit un raport privind problemele din Statele Unite legate de migrație și antisemitism, a declarat directorul de relații publice al partidului Fidesz, Tamas Menczer, care până în aprilie a ocupat funcţia de secretar de stat pentru relaţiile bilaterale al Ministerului de Externe al Ungariei.

„Dacă guvernul pro-război al președintele SUA Joe Biden are ceva cu Ungaria și cu situația cu democrația din Ungaria, atunci Ministerul de Externe ungar a pregătit și un raport în legătură cu starea democrației în Statele Unite. Îi cunosc conținutul, pentru că nu întâmplător l-am pregătit”, a spus Mentzer într-un mesaj video publicat pe Facebook.

- Advertisement -

El a spus că, potrivit sondajelor, trei sferturi dintre americani consideră criza migrației o problemă serioasă, patru milioane de migranți ilegali ajung în țară în fiecare an și sunt responsabili pentru infracțiuni grave, inclusiv uciderea copiilor.

„Cu toate acestea, Joe Biden distruge și distruge măsurile de securitate la frontieră”, a subliniat politicianul.

- Advertisement -

Menczer a mai menționat că, în timp ce Statele Unite acuză Ungaria de antisemitism, conform unui raport recent al Comitetului Evreiesc American, 74% dintre respondenții din Statele Unite consideră că antisemitismul este o problemă, iar 56% dintre ei cred că situația s-a înrăutățit în ultimii cinci ani. În același timp, comunitățile evreiești din Ungaria, potrivit lui, susțin că trăiesc „în cea mai mare siguranță”.

„Având în vedere toate aceste fapte, poate că prietenii noștri americani ar fi mai bine dacă ar mătura în fața casei și porților lor. Indiferent cât de mult ar încerca să ne împingă spre război, indiferent de câtă presiune ne-au pus, suntem pe partea păcii”, a adăugat Mentzer.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img