spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeFinancial Times: Decizia de a retrage trupele americane din Niger, o altă...

Financial Times: Decizia de a retrage trupele americane din Niger, o altă victorie strategică pentru Rusia în regiunea Sahel

-

Decizia de a retrage trupele americane din Niger a fost o altă victorie strategică pentru Rusia în regiunea Sahel, o fâșie de țări la sud de Sahara, scrie Financial Times.

Liderii acestor țări, adesea junte militare, se îndepărtează din ce în ce mai mult de aliații lor tradiționali occidentali și se apropie de Rusia. Schimbarea de curs vine pe fundalul unui val de teroare și instabilitate în regiune. Armata a preluat puterea în Niger, Burkina Faso și Mali din cauza nemulțumirii tot mai mari față de eșecul guvernelor civile de a reduce problema insurgenților islamiști legați de ISIS și al-Qaeda.

- Advertisement -

Rusia „protejează regimul” din Niger, acesta este motivul principal pentru legătura strânsă dintre ei, a explicat Ibrahim Yahaya Ibrahim, analist senior la International Sahel Crisis Group. Autoritățile nigeriene au acuzat în repetate rânduri Franța de planuri de a răsturna junta. „Singurul lucru de care le este frică sunt atacurile aeriene. Țara care le va oferi apărare aeriană este rolul Rusiei”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img