spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeUngaria acuză probleme la granița cu Austria: De partea austriacă traficul a...

Ungaria acuză probleme la granița cu Austria: De partea austriacă traficul a fost restricționat

-

Potrivit lui Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, trecerea rapidă la punctele de trecere a frontierei aflate la graniţa dintre Austria si Ungaria şi păstrarea unor condiţii normale de viaţă pentru localnici trebuie să fie asigurate printr-o bună organizare a traficului.

Luni, într-o postare pe pagina sa de socializare, ministrul a amintit că, în ultimele zile, la frontiera dintre Austria şi Ungaria, la mai multe puncte de trecere a frontierei, în zona Burgenland, de partea austriacă, traficul a fost restricţionat, motiv pentru care, luni, şeful diplomaţiei ungare a avut o convorbire telefonică cu Hans Peter Doskozil, guvernatorul landului Burgenland. Péter Szijjártó a adăugat că, până în acest moment, consideră că guvernatorul landului este un om constructiv şi corect şi că nu a fost dezamăgit în această privinţă nici după convorbirea de luni.

“Am convenit că două aspecte ale infrastructurii transfrontaliere trebuie luate în considerare în acelaşi timp, şi anume: asigurarea unei traversări rapide în cât mai multe puncte posibile şi să nu se înrăutăţească dramatic condiţiile de viaţă ale comunităţilor locale”, a scris acesta.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a mai anunţat că vor începe discuţii pe acest subiect între specialişti, la finalul cărora se va face o propunere de organizare a traficului, astfel încât “să se asigure trecerea rapidă a frontierei, dar să se păstreze şi condiţiile normale de viaţă pentru populaţia din zonă”.

Primarul oraşului Sopron, Ciprián Farkas, a anunţat, săptămâna trecută, pe pagina sa de socializare, că i-a scris o scrisoare ministrului Péter Szijjártó, deoarece primarul localităţii austriece Schattendorf doreşte ca, începând cu data de 1 martie, să restricţioneze traficul la punctul de trecere a frotierei Ágfalva-Schattendorf, pentru efectuarea de lucrări pe şoseaua care traversează localitatea, perioadă în care nu va fi posibilă traversarea punctului de trecere a frontierei. După finalizarea lucrărilor, drumul va fi folosit doar ca drum pietonal, iar vehiculele vor putea circula doar în situaţii excepţionale. Primarul a semnalat că, după informaţiile sale, partea austriacă intenţionează să restricţioneze traficul şi la punctul de trecere a frontierei Sopronkőhida-Sankt Margarethen.

În scrisoarea sa, adresată lui Peter Szijjártó, Ciprián Farkas a subliniat că, pe lângă Sopron-Klingenbach, şi celelalte două puncte de trecere a frontierei asigură ca ungurii care lucrează în Austria să poată ajunge la locul de muncă. În opinia primarului, măsurile încalcă libertatea fundamentală a Uniunii Europene, dreptul la libera circulaţie a persoanelor şi libera circulaţie a lucrătorilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img