Home Analize Ungaria a renovat Casa de pelerinaj Sfântul Ştefan de la Băile Harghitei:...

Ungaria a renovat Casa de pelerinaj Sfântul Ştefan de la Băile Harghitei: „Maghiarii au realizat o reconciliere istorică cu sârbii şi slovacii şi relaţiile cu unii lideri din România se îmbunătăţesc”

0

Casa de pelerinaj Sfântul Ştefan, renovată cu sprijinul statului ungar, a fost binecuvântată, duminică, în cadrul unei slujbe festive, la Băile Harghita.

Casa de pelerinaj, administrată de călugării paulini, poate găzdui aproximativ 40 de persoane. Statul ungar a oferit o subvenţie de 180 de milioane de forinţi (2,2 milioane de lei) pentru renovarea acesteia. Slujba de mulţumire a fost celebrată de László Kerekes, episcop auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia. La ceremonie, Guvernul ungar a fost reprezentat de Miklós Soltész, secretar de stat responsabil pentru relaţia cu bisericile şi cu naţionalităţile în cadrul Cancelariei prim-ministrului ungar.

După slujbă, Miklós Soltész a afirmat în discursul său că regele Sfântul Ştefan, fondatorul Regatului ungar, a deschis calea şi pentru maghiarii de astăzi. Învăţăturile Sfântului Ştefan oferă direcţie şi în zilele noastre atât în organizarea statului, în susţinerea şi protejarea credinţei creştine, în respectul şi acceptarea străinilor, cât şi în apărarea patriei.

Miklós Soltész a subliniat şi faptul că naţiunea maghiară are o datorie şi o obligaţie şi faţă de alte popoare. Acesta a menţionat că maghiarii au realizat o reconciliere istorică cu sârbii şi slovacii şi că relaţiile cu unii lideri din România se îmbunătăţesc. Politicianul a mai adăugat că nu este permis ca “unii să ne impună ideologii străine, să ne antreneze într-un nou război şi să ridice popoarele Bazinului Carpatic unele împotriva altora”.

Potrivit lui Miklós Soltész, ataşamentul faţă de credinţă, faţă de creştinism, serveşte supravieţuirii atât maghiarilor, cât şi naţiunilor vecine.

Ad

Exit mobile version