spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizeUngaria a făcut la Miercurea Ciuc un centru sportiv unic: "Este un...

Ungaria a făcut la Miercurea Ciuc un centru sportiv unic: „Este un loc unic în Secuime, dar şi în România, întrucât în ţară nu mai există vreo facilitate sportivă de o complexitate similară”

-

Guvernul Ungariei încearcă să ofere tot ajutorul pentru ca sportivii din Secuime să poată obţine rezultate excelente şi să sporească reputaţia bună a Secuimii şi a oraşului Miercurea Ciuc, a subliniat Árpád János Potápi, secretarul de stat ungar responsabil pentru politicile naţionale, vineri, la Miercurea Ciuc, la ceremonia de inaugurare a Ride More Activity Center, transmite agenția maghiară de știri MTI.

- Reclama -

Noul centru sportiv oferă oportunităţi de pregătire pentru sportivii din cinci sporturi olimpice, însă este deschis şi publicului larg, aici putând fi efectuate în principal exerciţii de coordonare a mişcării. Este un loc unic în Secuime, dar şi în România, întrucât în ţară nu mai există vreo facilitate sportivă de o complexitate similară.

La ceremonia de deschidere, Árpád János Potápi a subliniat că în trecutul apropiat, o investiţie similară nu a avut loc nici în Ungaria, nici în România, astfel că Miercurea Ciuc se află într-o poziţie privilegiată şi din acest punct de vedere. În oraş există, acum, facilităţi excelente atât pentru sporturile de iarnă, cât şi pentru cele de vară.

“În aproape fiecare zi, aici poate fi practicat orice sport, de la ciclism la schi, de la călărie la fotbal”, a spus oficialul ungar.

Potápi a spus că guvernul maghiar încearcă să ofere tot ajutorul pentru tinerii sportivi, astfel încât în Secuime să fie obţinute rezultate excelente şi să fie sporită reputaţia bună a Secuimii şi a oraşului Miercurea Ciuc.

“Sper ca rezultatele să nu întârzie să apară”, a spus secretarul de stat, amintind în acelaşi timp şi că sportul nu înseamnă doar succes, ci şi educaţie pentru un stil de viaţă sănătos şi bucuria de a face mişcare.

În discursul pe care l-a susţinut, Attila Korodi, primarul UDMR al oraşului a declarat că a fost inaugurat “cel mai interesant pol de atracţie” din oraş, respectiv i-a asigurat pe operatorii centrului sportiv de sprijinul său total. Acesta a reamintit că în ultimii doi ani, în Miercurea Ciuc au fost lansate numeroase investiţii în turism, investiţia actuală fiind, de asemenea, parte integrantă a “conceptului de dezvoltare a Secuimii”. Scopul acestor investiţii este acela ca Ţinutul Secuiesc să devină un loc animat şi atractiv, în care să fie plăcut să trăieşti, a adăugat politicianul maghiar.

Celor prezenţi li s-a adresat şi Puiu Gaspar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon, care a mulţumit Guvernului Ungariei pentru investiţia realizată, despre care consideră că va încuraja autorităţile române să urmeze exemplul. Ceremonia de deschidere s-a încheiat cu o scurtă prezentare.

Înainte de ceremonia de inaugurare, Géza Kinda, preşedintele Clubului Sportiv Ride More din Miercurea Ciuc, coproprietar al centrului sportiv, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI, prin telefon, că odată cu apariţia acestei facilităţi i s-a împlinit un vechi vis. Ca snowboarder, a participat timp de un deceniu la competiţii internaţionale şi a avut ocazia să vadă cum se antrenează profesioniştii.

“Ceea ce m-a motivat a fost faptul că ştiam că acest lucru lipseşte în zona noastră”, a spus acesta.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img