spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăActualitateCancelarul austriac amenință că deportarea migranților. Reacții pe pagina sa de Facebook:...

Cancelarul austriac amenință că deportarea migranților. Reacții pe pagina sa de Facebook: Sper să văd araba ca limbă principală de predare în Austria după ce ați deschis migranților cale liberă prin aderarea Croației la Schengen

-

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a scris pe pagina sa de Facebook că toți migranții care nu îndeplinesc condițiile legale pentru obținerea azilului vor fi deportați în țările de unde au venit.

- Reclama -

„Pentru noi e clar: Cei care nu au șanse de azil în Austria trebuie să poată fi deportați înapoi în țara natală cât mai repede posibil. Acordurile noastre cu alte țări și măsurile luate arată clar că Austria a pus deja frână acordării de azil și este în vigoare”, a scris Nehammer pe rețeaua socială conform Ziarului Românesc din Austria.

Postarea a obținut câteva sute de reacții. ”Ai făcut foarte bine”, a comentat o urmăritoare a cancelarului. Un alt internaut a transmis: ”Sper să văd araba ca limbă principală de predare în Austria, după ce ați deschis migranților cale liberă prin aderarea Croației la spațiul Schengen”.

Amintim că pe 8 decembrie 2022, Austria a votat în Consiliul JAI împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, în timp ce Olanda s-a opus intrării Bulgariei. Croația a intrat de la 1 ianuarie 2023. Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a precizat că este o greșeală ca un spațiu care nu funcționează să fie extins. Sistemul „trebuie îmbunătățit” și apoi putem vorbi de schimbarea votului privind aderarea celor două state, a spus Karner.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img