spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriUnde si cu cine si-a petrecut vacanta omul cheie al lui Ponta,...

Unde si cu cine si-a petrecut vacanta omul cheie al lui Ponta, fost consilier al lui Videanu si DIP

-

Omul cheie din preajma premierului Victor Ponta si-a petrecut concediul pe riviera italiana cu Calin Popescu Tariceanu.

- Reclama -

Omul cheie este consilierul onorific pe probleme energetice si vecinul de apartament al lui Ponta un domn nu prea expus presei pe numele sau Dan Ioan Gheorghiu. Personajul se afla in spatele Romelectro – ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA), doua firme care au obtinut numeroase contracte cu statul, printre care o parte de la celebrul Laurentiu Ciurel la Complexul Energetic Oltenia, cel implicat si in dosarul Ponta-Sova.

Romelectro a fost o firma de comert exterior a Securitatii, de care in perioada comunista s-a ocupat Dan Ioan Popescu, ajuns mai apoi ministru in cabinetul Nastase.

Gheorghiu a fost consilierul personal al lui Adrien Videanu si face afaceri cu un alt politician important, Marin Anton, fost PDL-PNL, actualmente UNPR. Firmele la care sunt asociaţi ISPE şi Marin Anton (cu participaţii care diferă de la o firmă la alta) sunt Solar Factory, Solar Energy Construction, Sun Park şi Photovoltaic Park.

Firma Romelectro si-a consolidat  afacerile in perioada in care Dan Ioan Popescu, fostul ei coordonator din perioada comunista, a fost ministrul industriilor in cabinetul condus de Adrian Nastase, perioada in care a obtinut contracte de la stat in valoare totala de 370 de milioane de dolari. La aceea vreme Gheorghiu era consilierul lui DIP. Se spune ca si astazi Gheorghiu are relatii cu DIP, care actualmente locuieste in Italia, acolo unde Gheorghiu si Tariceanu si-au facut vacanta.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Institutul de Studii si Proiectari Energetice SA (ISPE) are ca administratori pe Dan Ioan Gheorghiu, Virgiliu Radulescu si Viorel Gafita. Directori sunt Dumitru Gardian si Ion Eduard Ghitescu. Actionari la ISPE sunt Romelectro, cu 69, 19%, Dan Ioan Gheorghiu cu 9, 77, restul de actiuni fiind detinute de actionari tip lista.

Romelectro a obtinut controlul asupra ISPE in 2006. La ISPE a lucrat si Ion Iliescu in perioada comunista.

rom
Viorel Gafita a fost directorul general adjunct al Romelectro, firma de comert exterior in perioada comunista, care opera in special in Orientul Mijlociuin Asia si in Nordul Africii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img