spot_img
7.7 C
București
miercuri, ianuarie 8, 2025
AcasăDezvaluiriUn ziar maghiar are mărturii explozive din fundația Soros și din interiorul...

Un ziar maghiar are mărturii explozive din fundația Soros și din interiorul Renew Europe

-

Redacția cotidianului maghiar Magyar Nemzet a primit, de la o adresă de e-mail necunoscută, un pachet neobișnuit de lung de documente care conțin informații importante. Acest material – pe care am început să-l exploatăm – conține, printre altele, câteva ore de interviu pe Skype cu Andrej Nosko, care a fost unul dintre directorii Fundațiilor Open Society finanțate de George Soros. În aceste conversații pe care le-am văzut, Nosko recunoaște practic că Ungaria și Polonia sunt de fapt victimele unei campanii de presă inechitabile și părtinitoare, spune redacția MN. Documentele conțin și mărturiile unei foste eurodeputate spaniole din Renew Europe, grup politic european condus, de fapt, de Emanuel Macron și al cărui lider în Parlamentul European a fost până recent Dacian Cioloș.

- Reclama -

Deocamdată Magyar Nemzet a publicat doar extrasele care fac referire la atacurile din presa europeană la adresa Ungariei și Poloniei.

- Advertisement -

Pentru acest fost director al Fundației Soros conform Magyar Nemzet:

„Presa urmărește Polonia și Ungaria fără a prezenta argumente solide. »
„Nu înțelegem cu adevărat motivele popularității guvernului ungar. »
„Imaginea care este pictată a Ungariei este distorsionată din diverse motive – unul dintre ele fiind că nivelul de calitate al mass-media europene s-a prăbușit în ultima vreme și că au mult mai puțini corespondenți străini decât în ​​trecut. »
„Există o problemă uriașă, și anume că jurnaliștii străini nu cunosc realitatea situației din Ungaria, pentru că nu înțeleg limba maghiară și sunt oricum obișnuiți să obțină informații din surse selectate de alții și care sunt lipsite de obiectivitate. »
Dintre informațiile care au intrat în posesia lui Magyar Nemzet, una dintre cele mai interesante este interviul în limba engleză acordat de Andrej Nosko unei persoane pe care nu am reușit să o identificăm. Deținător al unui doctorat în științe politice la CEU, Nosko a lucrat până în 2018 ca director al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF), adică Fundația pentru o Societate Deschisă, înainte de a prelua conducerea unuia dintre departamentele sale de vârf. În această calitate, el a supravegheat acordarea unei treimi din bursele acordate de departamentul european al Inițiativei Societății Deschise pentru grupurile de gândire. Sub responsabilitatea lui directă lucrau zece oameni, iar el avea un buget anual de 10 milioane de dolari. Nosko lucrează în prezent la Budapesta, ca director al filialei europene a PILnet.

- Advertisement -

Pachetul de documente care a ajuns la cunoștința lui Magyar Nemzet este deosebit de interesant în lumina faptului că și presa spaniolă tocmai a menționat atacurile concertate ale liberalilor împotriva acestor două țări. Materialele din spatele scandalului citează conversații private cu Carolina Punset, fost europarlamentar spaniol. Aleasă sub culorile partidului liberal burghez Ciudadanos, ea aparținea familiei politice europene ALDE. Este formațiunea care, de la ascensiunea la putere a lui Emmanuel Macron, a luat numele de Renew Europe și căreia îi aparține în prezent – ​​printre altele – partidul maghiar Momentum.

Pentru Punset, adevărații dușmani ai libertății de exprimare nu sunt Ungaria și Polonia, ci corifeii de la Bruxelles ai corectitudinii politice.

În aceste conversații private, fostul europarlamentar dezvăluie că, în timp ce Bruxelles-ul condamnă constant Ungaria și Polonia nu se acordă atenție celui mai serios dintre pericolele care planează asupra libertății de exprimare în Europa. Potrivit lui Punset, dacă europarlamentarii doresc cu adevărat să apere principiul libertăţii de exprimare, ar trebui să ia poziţie împotriva violenţei împotriva jurnaliştilor şi profesorilor. În schimb, europarlamentarii liberali își concentrează atacurile asupra unor țări precum Ungaria și Polonia, care lucrează pentru a preveni ca libertatea de exprimare să fie prinsă în stăpânirea corectitudinii politice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img