spot_img
1.4 C
București
duminică, ianuarie 16, 2022
AcasăAnalizeUn spion de rang înalt nord coreean trimis la Pyeongchang unde va...

Un spion de rang înalt nord coreean trimis la Pyeongchang unde va fi și Ivanka Trump: CULISELE ÎNTÂLNIRII RATATE ÎNTRE SORA LUI KIM JONG- UN ȘI VICEPREȘEDINTELE AMERICAN MIKE PENCE

-

Coreea de Nord va trimite una dintre persoanele de cel mai înalt rang, generalul Kim Yong-chol, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, scrie BBC conform News.ro.

Generalul Kim a fost şeful serviciilor secrete nord-coreene şi se presupune că el că ar fi planificat mai multe atacuri asupra Coreei de Sud.

Prezenţa Coreei de Nord la ceremonie are rolul de a detensiona relaţiile dintre cele două ţări. Totuşi, există temeri că Phenianul se foloseşte de acest eveniment pentru a-şi îmbunătăţi imaginea internaţională.

Fiica preşedintelui Donald Trump, Ivanka, va fi de asemenea prezentă la ceremonia din weekend. Oficialii sud-coreeni au precizat însă că nu va exista o întâlnire formală între Coreea de Nord şi SUA.

Oficiali ai Statelor Unite au declarat că reprezentanţi ai Coreei de Nord s-au retras de la o întrunire secretă cu vicepreşedintele american, Mike Pence, cu mai puţin de două ore înainte de întrunirea respectivă, care ar fi trebuit să aibă loc la Seul, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, transmite BBC.

Cu câteva ore înainte ca întrevederea să aibă loc în capitala Coreei de Sud, nord-coreenii s-au retras – aşa a prezentat Casa Albă planul eşuat al vicepreşedintelui american de a se întâlni cu o delegaţie politică nord-coreeană, printre care s-ar fi numărat şi Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un. Întrevederea ar fi trebuit să aibă loc la reşedinţa oficială a preşedintelui Coreei de Sud, la o zi după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...