spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomieUn senator PNL, lobyist al exploatării la Roșia Montană

Un senator PNL, lobyist al exploatării la Roșia Montană

-

Primarul din Roşia Montană, Eugen Furdui, şi senatorul PNL Ioan Bumb au pledat marţi, în şedinţa Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, pentru redefinirea perimetrului cultural din Roşia Montană, astfel încât activitatea economică de exploatare minieră să se poată desfăşura.

- Reclama -

„Perimetrul cultural de la Roşia Montană se suprapune cu o licenţă minieră care produce efecte. Perimetrul, pe o circumferinţă de 2 km, se suprapune cu toată resursa de aur şi argint din Europa. (…) Trebuie să prindem ca atare, ce este cultură este cultură, ce este licenţă – zonă industrială. (…) Comunitatea locală din Roşia Montană este de acord cu includerea pe lista UNESCO a unor obiective bine stabilite, definite – monumente istorice, ale naturii, aşa cum au fost înainte de 2016 când a apărut perimetrul de 2 km. Trebuie să ne protejăm patrimonul (…) dar nu putem bloca această zonă. Se poate proteja patrimoniul şi se poate face şi minerit responsabil”, a spus marţi, la Parlament, Eugen Furdui.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...