spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăActualitateSenatorii PNL au votat împotriva lui Iohannis. Educația sanitară cu acordul părinților....

Senatorii PNL au votat împotriva lui Iohannis. Educația sanitară cu acordul părinților. Eugen Pîrvulescu (PNL): Statul nu poate să intervină fără acceptul părinţilor

-

Senatul a respins marţi, în calitate de prim for sesizat, obiecţile formulate de preşedintele Klaus Iohannis, în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului, la proiectul privind desfăşurarea orelor de educaţie sexuală în şcoli. Astfel, prin respingerea solicitării şefului statului, proiectul rămâne în forma actuală care prevede educaţia sanitară în şcoli şi acordul scris al părinţilor pentru participarea la aceste ore Propunerea de lege este în procedură de urgenţă în Legislativ, iar Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

- Reclama -

Au fost 105 de voturi „pentru” respingerea solicitării de reexaminare a şefului statului, un vot „împotrivă” şi 24 de abţineri.

„Am votat pentru deoarece modul în care ne-am raportat la această lege este în felul următor – este raport suplimentar de admitere a legii în forma transmisă la promulgare, cu amendamente, în sensul respingerii obiecţiilor formulate de preşedintele României. Deci prin acest vot, votând pentru legea a rămas în forma iniţială”, a explicat liderul senatorilor PSD Lucian Romaşcanu.

La rândul său, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a spus că a votat pentru proiectul de lege pentru că a înţeles cât de importantă e familia şi viitorul copiilor. 

„Am votat astăzi pentru proiectul de lege pentru modificarea legii 272/2004. Am înţeles cât este de importantă familia, cât este de important viitorul familiilor noastre, copiilor noştri. Ne gândim foarte serios ca părinţi că statul nu poate să intervină fără un accept al părinţilor, atunci când sunt minori, în anumite decizii importante ale vieţii. Ne-am gândit foarte serios astăzi la ce înseamnă România, ce înseamnă familia”, a explicat Pîrvulescu. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...