spot_img
10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeUn senator francez a drogat o deputată pentru a face sex

Un senator francez a drogat o deputată pentru a face sex

-

Un senator francez a fost arestat preventiv joi la Paris, în urma unor acuzaţii că ar fi drogat o deputată cu scopul comiterii unei agresiuni sexuale, cei doi politicieni, ambii din partide ale majorităţii prezidenţiale a lui Emmanuel Macron, confruntându-se vineri în cadrul audierii judiciare, relatează France Presse.

Parchetul din Paris a confirmat informaţii apărute mai întâi în presă despre reţinerea senatorului Joël Guerriau, în vârstă de 66 de ani, pentru „administrarea către o persoană, împotriva voinţei sale, a unei substanţe de natură să-i altereze discernământul sau controlul propriilor sale acţiuni pentru a comite un viol sau o agresiune sexuală”. Faptele, pentru care deputata a depus plângere, s-ar fi petrecut în noaptea de marţi spre miercuri la domiciliul senatorului.

- Advertisement -

Membru al partidului de centru-dreapta Independenţii, Joël Guerriau, de profesie bancher, este parlamentar din anul 2011. El este în prezent secretar al Senatului francez şi vice-preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe şi apărare. Reţinerea lui a fost efectuată în cadrul anchetei deschise în flagrant, procedură care nu necesită ridicarea imunităţii sale parlamentare pentru efectuarea anchetei.

Deputata care l-a denunţat, Sandrine Josso, în vârstă de 48 de ani, este membră a partidului centrist Modem. Conform versiunii sale, ea s-a simţit rău după ce a băut un pahar de şampanie la domiciliul parizian al senatorului. Avocata deputatei, care spune că clienta sa este acum în „stare de şoc”, afirmă că aceasta din urmă a observat cum senatorul, cu care nu avea nicio relaţie de natură intimă, „a luat dintr-un sertar din bucătărie un mic sac din plastic conţinând ceva alb” şi „ea şi-a dat atunci seama că o droghează”.

- Advertisement -

Analizele toxicologice au relevat între timp că deputata a consumat ecstasy. În plus, Parchetul a confirmat că, în urma percheziţiilor efectuate, anchetatorii au găsit ecstasy la domiciliul şi în biroul senatorului.

Cei doi politicieni s-au confruntat vineri timp de două ore în cadrul unei prime audieri desfăşurate la poliţia judiciară din Paris. Deputata l-a acuzat acolo pe senator de „trădare”, în timp ce bărbatul a susţinut că şi-a procurat „euforizantul” pentru consum propriu. Ancheta continuă, cu senatorul în arest preventiv. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img