spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeRusia vrea să interzică ''mişcarea internaţională LGBT'' 

Rusia vrea să interzică ”mişcarea internaţională LGBT” 

-

Ministerul rus al Justiţiei a anunţat vineri că a cerut interdicţia pentru ”extremism” a ”mişcării sociale internaţionale LGBT” şi că o audiere în acest sens este prevăzută începând cu 30 noiembrie la Curtea Supremă rusă, informează AFP.

- Reclama -

Scurtul comunicat al ministerului nu precizează dacă el vizează de o manieră generală mişcarea LGBT+ sau dacă vizează una sau mai multe organizaţii specifice.

- Advertisement -

„Ministerul Justiţiei a depus o cerere administrativă la Curtea Supremă (…) pentru a clasa drept extremistă mişcarea socială internaţională LGBT şi a interzice activităţile sale pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat el.

Rusia, care se erijează în apărător al moralităţii în faţa Occidentului decadent, îşi înmulţeşte măsurile conservatoare ce vizează comunităţile LGBT+, afirmând că apără astfel copiii în faţa comportamentelor considerate deviante.

- Advertisement -

Pentru apărătorii drepturilor omului, Vladimir Putin şi regimul său duc o politică homofobă şi transfobă.

„Puterea rusă uită încă o dată că membrii comunităţii LGBT+ sunt oameni, cetăţeni ai acestei ţări la fel ca alţii. Şi acum ei nu vor doar să ne facă să dispărem din spaţiul public, ci să ne şi interzică în calitate de grup social”, a reacţionat Dilia Gafurova, directoarea fondului „Sfera”, o asociaţie pentru apărarea drepturilor LGBT+ în Rusia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img