Home Analize UN SCANDAL MAI MARE CA WATERGATE: Oamenii lui Hilary au inventat scandalul...

UN SCANDAL MAI MARE CA WATERGATE: Oamenii lui Hilary au inventat scandalul Trump-Rusia

0

Avocații care au lucrat pentru campania prezidențială a lui Hillary Clinton în 2016 au plătit o firmă de IT să se „infiltreze” pe serverele Trump Tower și la Casa Albă pentru a stabili o „narațiune” care să-l lege pe Donald Trump de Rusia, susține un nou dosar legal exploziv.

Moțiunea, depusă vineri la o instanță din Districtul Columbia de către un procuror al Departamentului de Justiție (DOJ) care investighează originile anchetei FBI „Russiagate”, se referă la potențiale conflicte de interese ale fostului avocat de campanie a lui Clinton, Michael Sussmann. Sussmann a pledat anterior nevinovat pentru o acuzație de mințire a agenților federali.

Cu două luni înainte de alegerile din 2016, Sussmann, partener la Perkins Coie, firma de avocatură care a reprezentat campania democraților și a lui Clinton, ar fi spus FBI că nu lucrează în numele lui Clinton atunci când a prezentat agenției documente presupus incriminatoare.

În dosar, consilierul special John Durham susține că Sussmann lucra în numele campaniei Clinton și al unui „director de tehnologie” nenumit la o firmă de tehnologie din SUA atunci când a trimis „pretinse date” și „carți albe” consilierului general FBI de atunci, James Baker, în septembrie 2016. Se pare că ei au indicat un „canal de comunicații ascuns” între Organizația Trump și Alfa Bank cu sediul în Rusia (identificat ca „Banca Rusă-1”).

Evidențiind „înregistrările de facturare” ale lui Sussmann, Durham susține că „a facturat în mod repetat Campania Clinton pentru munca sa la acuzațiile Rusiei Bank-1”. Aceasta a implicat un avocat fără nume care lucrează cu campania, directorul tech (identificat ca „Tech Executive-1”), o firmă de investigații, mai mulți cercetători cibernetici și angajați de la „mai multe companii de internet”, se arată în moțiune.

Acesta susține că executivul „și-a exploatat accesul la date non-publice și/sau deținute de internet” și a însărcinat cercetători de la o universitate americană fără nume să „exploateze datele de pe Internet”, astfel încât să creeze „o deducție” și „povestire” care să leagă Trump de Rusia.
Printre datele de internet exploatate s-a numărat „traficul de internet al sistemului de nume de domeniu (DNS)” de la Trump Tower, clădirea de apartamente a lui Trump din New York și Casa Albă, se arată în dosar. Acesta a susținut că angajatorul Tech Executive-1 (identificat ca „Compania de Internet-1”) a furnizat servicii de rezoluție DNS Casei Albe – și l-a acuzat pe executiv și pe asociații săi că exploatează acest aranjament pentru a extrage date pentru „informații derogatorii” despre Trump.

Apoi, în 2017, Sussmann se pare că a folosit aceste informații pentru a compila „un set actualizat de acuzații” despre presupusele legături ale lui Trump cu Rusia – menționând „căutări DNS suspecte” și „telefoane fără fir fabricate în Rusia” – cu o altă agenție guvernamentală americană, se arată în moțiune. Durham a spus că nu a găsit „niciun sprijin pentru aceste acuzații” și a adăugat că unele dintre căutări au avut loc încă din 2014, în timpul administrației Obama.

Cerând să fie plătite „reparații”, Trump a spus într-o declarație sâmbătă că dosarul a furnizat „dovezi incontestabile” că campania și președinția sa au fost „spionate de agenți plătiți de campania Hillary Clinton” pentru a „dezvolta o conexiune complet fabricată cu Rusia. ”

„Acesta este un scandal mult mai mare ca amploare și amploare decât Watergate și cei care au fost implicați și au știut despre această operațiune de spionaj ar trebui să fie supuși urmăririi penale”, a adăugat el, menționând că a existat o perioadă în care presupusa infracțiune „ar fi fost se pedepseşte cu moartea”.

Ad

Exit mobile version