spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăcoronavirusUn român cu COVID, batjocorit la Sibiu

Un român cu COVID, batjocorit la Sibiu

-

Un român în vârstă de 58 de ani, inginer de meserie, care voia să plece la Viena, a vrut să-și facă testul Covid în România. A trecut printr-un adevărat calvar, pe care l-a povestit publicației „Turnul Sfatului”

„Eu nu mă mir că în România se moare de așa ceva”, spune acesta.

- Advertisement -

Bărbatul poveste că și-a dorit să plece la fiul lui în Viena și a necesitat să-și facă un test COVID-19.

A mers pentru testare la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

- Advertisement -

Surpriza a venit în momentul în care testul a ieșit pozitiv, omul fiind asimptomatic.

Povestește că după aproximativ o zi jumătate a fost sunat de o persoană din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, care i-a spus că trebuie să meargă la spital pentru investigații amănunțite.

Și-a făcut un bagaj mic, pentru orice eventualitate și a plecat spre spital. De la DSP a fost sunat în jurul orei 12.00, iar la spital a ajuns în jurul orei 14.00.

„Acolo începe adevărata epopee și cu cei de la DSP de unde a trebuit să primesc o decizie de carantinare și cu cei de la spital.

Am ajuns la spital acolo unde se face triajul. Vreau să vă spun că trebuie să stai afară, deși este octombrie și vremea s-a răcit considerabil.

Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta și nu eram doar eu, erau și pacienți cu probleme, pacienți care nu se simțeau bine, pacienți cu febră. Chiar am lăsat pe cineva care avea febră să meargă înaintea mea.

Durează patru ore până îți fac analizele de sânge. Am așteptat în curte, în picioare. Nu sunt scaune să stea oamenii jos. Toată lumea stătea pe o bordură, pe o țeavă din aceea de gaz, care pe unde putea. Și au fost în jur de 40 de persoane”, povestește pacientul.

După analizele de sânge au urmat razele la plămâni, investigație care a mers repede, dar, totul s-a oprit, din nou, la cabinetul medicului infecționist.

„Ajuns la spital la ora 14.00 am ieșit de la medicul infecționist la ora 21.30. Am așteptat foarte mult până am intrat la medic, iar cei care au rămas, am înțeles că au scăpat dimineața”, mai spune bărbatul.

Din fericire nu fost identificate probleme în controalele făcute, iar medicul a decis că nu necesită internarea și că poate merge acasă să stea în carantină. Teoretic.

Practic, pentru a putea părăsi spitalul, bărbatul avea nevoie de o decizie eliberată de cei de la DSP.

„Cu toate că medicul a decis că pot pleca acasă, pentru a face asta avem nevoie de o decizie de la DSP, care ar fi trebuit să ajungă în două ore, după cum mi-au spus cei de acolo.

La 12 și 10 minute noaptea m-au anunțat că nu mai sosește decizia și că trebuie să aștept până dimineața. M-am supărat și am plecat acasă. M-am întors a două zi dimineață după decizie și am suportat mustrarea din partea doctorilor, dar n-aș mai fi putut să stau.

Mi-a fost frig toată ziua, iar dacă aș fi rămas ar fi trebuit să aștept în față, afară.

Ne spuneau că este cortul acela de triaj, dar ce să facă mai bine de 40 de oameni câți eram într-un cort cu trei paturi.

Când am ajuns acasă a trebuit să stau în apă fierbinte ca să-mi revin. Eu nu mă mir că în România se moare din cauza asta. Eu n-am simptome, dar după ziua de ieri am ajuns să fiu răcit.

Nu mă mir că suntem printre primele țări din Europa la cazurile de morți, dacă așa se face triajul la noi”, spune bărbatul.

În ceea ce privește măsurile de prevenție, omul spune că acestea se respectau și toți oamenii purtau măști, dar după zece ore de stat, măștile acelea erau doar de formă. El a avut inspirația să aibă o altă mască în buzunar și a putut să și-o schimbe.

Am stat în picioare 12 ore. Nu ți se oferă absolut nimic. Nu primești nici măcar un pahar cu apă. Dacă nu ai inspirația să-ți iei apă, nu ai ce face. Nu ai mâncare, nu ai nimic. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă dacă afară plouă”, încheie bărbatul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img