spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeUn profesor maghiar din Cluj la postul de radio de stânga din...

Un profesor maghiar din Cluj la postul de radio de stânga din Ungaria: Viktor Orbán ar putea sfârşi ca Ceauşescu

-

În cadrul unei emisiuni difuzate de postul de radio comercial de stânga Klubrádió, cu sediul în Budapesta, a fost făcută o paralelă absolut surprinzătoare între fosta Românie comunistă şi Ungaria. La Klubrádio, György Bolgár a avut o discuție cu un profesor universitar din Cluj-Napoca, pe nume Zoltán Tibori Szabó, spune agenția maghiară de presă MTI.

- Reclama -

COMENTARIUL MTI:

Acest lucru în sine nici nu ar fi interesant, dacă în timpul conversaţiei, la un moment dat, Tibori nu ar fi ajuns la concluzia că Viktor Orbán ar putea sfârşi ca Ceauşescu. Este clar că nu este o greşală de exprimare întâmplătoare, deoarece pe site-ul Klubrádió se poate citi următoarea idee: „Maghiarii din Transilvania s-au săturat să suporte consecințele din cauză că politicienii din Ungaria vin aici şi răspândesc opinii naţionaliste”. Pe parcusrul discuţiei, Tibori şi-a revizuit atitudinea pentru ca la sfârşit să susţină „doar” atât că, deşi Orbán are multe în comun cu Ceaşescu, probabil nu va avea parte de o execuţie sângeroasă, ci de o retragere într-o vilă din Rusia sau Brazilia. De remarcat faptul că stânga ungară a instigat şi anterior împotriva maghiarilor de dincolo de graniţele Ungariei, Coaliţia Democratică (DK), condusă de Ferenc Gyurcsány, îşi asumă public şi azi opinia sa nepopulară. Partidul lui Gyurcsány nu este singurul din stânga ungară, care face politică împotriva maghiarilor care au devenit minoritari dincolo de graniţele Ungariei. De exemplu, este memorabil și cazul formaţiunii Momentum, care a susținut un partid român, în locul partidelor maghiare de dincolo de graniţele Ungariei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...