spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeItalia plătește 100 miliarde de euro pentru importurile de energie

Italia plătește 100 miliarde de euro pentru importurile de energie

-

Costurile Italiei cu importurile nete de energie vor fi mai mult decât duble anul acesta, la aproape 100 de miliarde de euro (99,5 miliarde de dolari), a declarat ministrul Economiei, Daniele Franco, avertizând că Roma nu poate cheltui în mod nelimitat pentru a atenua impactul asupra economiei, transmite Reuters.

- Reclama -

Trei pătrimi din consumul de energie al Italiei provine din importuri, sporind vulnerabilitatea ţării la actuala criză a energiei cu care se confruntă Europa.

Mai mult, nivelul ridicat al datoriei Italiei reduce marja de manevră, a avertizat Daniele Franco.

Acesta a anunţat că săptămâna viitoare vor fi adoptate noi măsuri de sprijinire a firmelor şi a consumatorilor afectaţi de facturile ridicate la energie, după şase pachete care până acum se ridică în total la 52 de miliarde de euro.

„Este extrem de costisitor să continuăm să compensăm, cel puţin parţial, creşterea preţurilor la energie prin finanţele publice, şi niciodată nu am putea face suficient”, a explicat ministrul Economiei. Acesta a apreciat că este esenţial să fie remediată funcţionarea pieţei europene a energiei, în condiţiile în care majorarea preţului gazelor, în urma scăderii exporturilor ruseşti, a dus la preţuri mai ridicate la energie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...