Un procuror DNA recunoaște că SRI i-a făcut dosarele

0
124

de CHRIS TERHEȘ, președintele Coaliției Românilor împotriva Corupției din SUA (preluare facebook)

Ovidiu Ohanesian si Valer Marian au scris in Cotidianul un articol despre procurorul-sef DNA Ciprian Man, seful Serviciului Teritorial Oradea, in care documenteaza cum respectivul procuror i-a nenorocit pe o multime de oameni care l-au ajutat, de la avocati la colegi procurori. Un lucru interesant, insa, imi spun mai multi din Oradea, este ca azi Cotidianul nu s-a gasit de cumparat in toata Oradea. Mai multi au auzit/citit despre acest articol si au mers la chioschuri sa-l cumpere si ziarul era de negasit. Stranie coincidenta. Daca cineva a gasit Cotidianul azi in Oradea l-as ruga sa scrie in comentarii.

Intr-un interviu din 2014, procurorul DNA Ciprian Man – vazut ca o mare speranta in lupta impotriva coruptiei – se lauda, spunand: „majoritatea cauzelor complexe pe care personal le-am instrumentat ca procuror în cadrul DNA Oradea au fost probate cu sprijinul important al ofițerilor din cadrul SRI”.

Deci „probate” cu sprijinul SRI!!! Aveti negru pe alb ca un procuror sef DNA recunoaste ca SRI a facut acte de urmarire penala. Adica pe „probele” de la SRI DNA a inculpat persoane.

Amintesc faptul ca SRI avea interzis prin lege, de la caderea comunismului in 1989 pana la Ciolos in 2016, sa faca „acte de urmarire penala”.

Prin acel protocol din 2009, insa, semnat de Kovesi intre Ministerul Public si SRI, ofiteri SRI au facut echipa mixta cu procurori, asa cum Securitatea era in „echipa mixta” cu procuratura comunista.

Incet incet se face lumina.