spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăExterneUn plagiat zguduie guvernul austriac și Universitatea Wiener Neustadt: Ministrul muncii a...

Un plagiat zguduie guvernul austriac și Universitatea Wiener Neustadt: Ministrul muncii a demisionat

-

Ministrul austriac al muncii, familiei şi tineretului, Christine Aschbacher, şi-a anunţat sâmbătă seară demisia la un an de la preluarea mandatului, pe fondul unor acuzaţii de plagiat privind mai multe lucrări academice, notează AFP conform Agerpres.

Christine Aschbacher (37 de ani), membră a partidului conservator ÖVP ca şi cancelarul Sebastian Kurz, a explicat într-un comunicat că se retrage din funcţie pentru „a-şi proteja familia”, denunţând „ostilitatea, agitaţia politică şi atacurile” care s-au declanşat la adresa ei cu o „forţă insuportabilă”.

Ea este acuzată de „plagiat, citate incorecte şi necunoaşterea limbii germane” în lucrarea de masterat din 2006, potrivit blogului unui expert specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice, Stefan Weber.

Christine Aschbacher a obţinut diploma cu menţiunea „foarte bine” a Universităţii de ştiinţe aplicate Wiener Neustadt, în apropiere de Viena.

Aceleaşi acuzaţii se referă şi la manuscrisul tezei privind „stilul de conducere a companiilor inovatoare”, supus în mai 2020 la Universitatea tehnică din Bratislava, în Slovacia, în plină criză sanitară.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img