spot_img
14.8 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeCe este Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și...

Ce este Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii

-

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este institutia care implementeaza cele mai cunoscute programe guvernamentale: Prima Casa, devenit Noua Casa, programul IMM INVEST, precum si alte scheme de garantare pe care le-a lansat de la declansarea crizei generata de pandemia COVID-19 sau pe care le deruleaza de la infiintarea sa, in anul 2003.

- Reclama -

FNGCIMM a facut publice cateva informatii  referitoare la activitatea desfasurata in anul 2020, care ne arata ca numarul de garanții acordate a crescut cu peste 173% fata de anul 2019, iar valoarea garantiilor acordate cu peste 551%. In plus, peste 10% din numărul total de garantii acordate de FNGCIMM în 18 ani au fost acordate in anul 2020. Aceste rezultate se datoreaza implementarii cu succes a  cinci programe destinate combaterii  impactului economic al pandemiei Covid 19 – IMM Invest, IMM Leasing, IMM Factor, Noua Casă si OUG 37/2020 – Facilitatea de amanare a obligatiilor de plata a dobanzilor aferente creditelor.

Avantajele utilizarii garantiilor FNGCIMM, se refera in principal la accesarea unui credit, in lipsa garantiilor proprii, astfel fiind eliminat cel mai frecvent motiv de repingere a unei cereri de credit. In plus, noile programe de garantare lansate recent ofera, pe langa procente de garantare cuprinse intre 50-90% din valoarea finantarii si subventionarea costurilor finantarii si garantarii timp de opt luni de la semnarea acordului de finantare. 

Pentru partenerii bancari, utilizarea garantiilor FNGCIMM determina cresterea volumului de creditare pentru clientii solvabili dar cu garantii proprii insuficiente. Utilizand garantiile financiare emise de FNGCIMM bancile impart riscul de credit asumat, garantia FNGCIMM fiind expresa,  irevocabila si neconditionata, platibila la prima cerere scrisa a finantatorului, cea mai lichida garantie pe care o institutie finantatoare ar putea-o obtine. FNGCIMM SA-IFN este cea mai reprezentativa institutie financiara care funtioneaza in Romania în scopul garantarii creditelor, care  acorda intreprinzatorilor garantii din fonduri proprii, in numele si contul statului si din surse in administrare

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img