Un pesedist și-a vândut francezilor afacerea cu apă și canalizare din Ilfov

0
49

Firma Veolia Apă Servicii, operatorul sistemelor publice de apă potabilă și canalizare din orașele Otopeni și Chitila, controlat de gigantul francez al utilităților Veolia, continuă extinderea în Ilfov, după ce a preluat furnizorul local al serviciului de apă și canalizare din Popești Leordeni, Vital Blueaqua SA, un business cu rulaj anual de peste 13 milioane lei deținut de un politician PSD, scrie Profit.ro.

Operatorul de apă și canalizare din Popești Leordeni era controlat de Adrian Păun, consilier local PSD în Măgurele și fost candidat la primăria orașului din partea social-democraților la alegerile locale din 2016, cu 95% din acțiuni. Restul de capital se afla în posesia companiei Aqua Terra Construcții SRL, unde asociat unic este soția lui Păun, Minodora Bucur.

Adrian Bucur s-a aflat la conducerea diverselor structuri care au administrat sistemul de apă și canalizare din Popești Leordeni încă din prima parte a anilor 2000. Potrivit ultimei sale declarații de avere, el a încasat în 2017 dividende de peste 554.000 lei de la Vital Blueaqua SA, plus circa 164.000 lei din indemnizația de administrator al firmei, adică aproape 14.000 lei pe lună.