spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeUn oraș mare din Germania impune locuitorilor folosirea duşurilor reci

Un oraș mare din Germania impune locuitorilor folosirea duşurilor reci

-

Oraşul german Hanovra a oprit încălzirea şi a impus folosirea duşurilor reci în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, fiind primul oraş cu o suprafaţă mare care a oprit apa caldă după ce Moscova a redus drastic aprovizionarea cu gaze a Germaniei, relatează BBC, potrivit News.ro.

În încercarea de a economisi energie, oraşul Hanovra din nordul Germaniei a decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă pentru spălatul mâinilor în clădirile publice sau în duşurile de la piscine şi săli de sport.

- Advertisement -

De asemenea, fântânile publice sunt oprite pentru a economisi energie şi nu vor mai fi proiectate lumini pe timp de noapte pe clădirile importante, precum primăria şi muzeele.

Regulile se aplică şi în cazul sistemului de încălzire. Clădirile publice nu vor avea încălzire din aprilie până la sfârşitul lunii septembrie în fiecare an, cu temperaturi limitate la maximum 20 de grade Celsius în cameră pentru restul anului, cu unele excepţii.

- Advertisement -

În plus, oraşul interzice aparatele portabile de aer condiţionat, radiatoarele şi caloriferele.

Politica este în concordanţă cu anunţurile făcute de Berlin săptămâna trecută, în contextul în care Germania se luptă să îşi stocheze rezervele înainte de iarnă. Alte oraşe – precum Augsburg din Bavaria – au introdus deja propriile măsuri, precum închiderea fântânilor publice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img