spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăExterneUn oligarh rus apropiat de premierul Medvedev, arestat: LUPTE PENTRU PUTEREA LA...

Un oligarh rus apropiat de premierul Medvedev, arestat: LUPTE PENTRU PUTEREA LA MOSCOVA?

-

Un miliardar rus cu unele dintre cele mai bune relaţii politice, Ziiavudin Magomedov, a fost arestat pentru fraudă şi deturnare de fonduri, măsură care a provocat declinul acţiunilor companiilor sale şi speculaţii referitoare la o posibilă remaniere a guvernului de la Moscova, transmite Bloomberg.

Ziiavudin Magomedov, în vârstă de 49 de ani, a cunoscut o ascensiune fulgerătoare după ce a obţinut o serie de contracte publice foarte bănoase în timpul mandatului prezidenţial al lui Dmitri Medvedev (2008-2012), despre care se ştie că îi este apropiat şi a cărui menţinere în fruntea guvernului este pusă de presă sub semnul întrebării.

Magomedov a fost coleg în studenţie cu vicepremierul Arkadi Dvorkovici.

Confirm agenţiilor de presă ruse, Ziiavudin Magomedov este suspectat că, împreună cu fratele său Magomed, a deturnat 2,5 miliarde de ruble (circa 35 milioane de euro la cursul actual) din fonduri publice pentru diferite proiecte de construcţie, acuzaţii respinse de miliardar.

Conglomeratul Summa este implicat în mari proiecte în infrastructură şi energie, printre care operatorul portuar Novorossiisk Commercial Sea Port (NCSP) şi grupul de transporturi Fesco, care au înregistrat luni o cădere puternică la Bursa de la Moscova.

Arestarea ‘a avut loc înaintea anunţării unui nou guvern şi, în consecinţă, poate avea un impact asupra viitoarei componenţe a acestuia’, a notat luni, într-un editorial, cotidianul economic Kommersant

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...