Mitropolitul Ardealului și-a făcut ambii fii doctori în teologie

0

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, a fost cel care a coordonat doctoratul în teologie al ambilor săi fii. În plus, cel puțin într-un caz, a fost și membru al comisiei universitare în fața căreia a fost susținută lucrarea de doctorat, au descoperit reporterii Să fie lumină, conform Turnul Sfatului

Fiul cel mare al lui Streza, Ciprian Streza, a devenit doctor în teologie în 2005, când Laurențiu Streza deținea titlul de episcop de Caransebeș. Celălalt fiu al mitropolitului, Dan Alexandru Streza a obținut același titlu de doctor în teologie în 2010, când Laurențiu Streza era decanul Facultății de Teologie și arhiepiscop al Sibiului, dezvăluie reporterii Să fie lumină, un proiect al cărui scop este investigarea cultelor religioase din România.

Ambii fii l-au avut drept îndrumător pe tatăl lor, Laurențiu Streza, care pe lângă diferitele calități deținute în cadrul Bisericii Ortodoxe Române a fost și membru în Comisia de teologie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, potrivit celor de la Să fie lumină. Mai mult, deși Laurențiu Streza a negat, actualul mitropolit al Ardealului a făcut parte și din comisia în fața căreia fiul său cel mic, Dan Alexandru, și-a susținut lucrarea pe baza căreia a obținut titulatura de doctor în teologie.