spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăExterneUN NOU MEGA SCANDAL ÎN AGENȚIA DE SECURITATE A SUA: A furat...

UN NOU MEGA SCANDAL ÎN AGENȚIA DE SECURITATE A SUA: A furat cel puțin 50.000 GB de informații secrete

-

Un american de 52 de ani, care a lucrat pentru Agenția de Securitate Națională (NSA) și alte agenții guvernamentale ale SUA, a fost inculpat miercuri pentru reținere de informații clasificate „top secret”, transmite AFP.

- Reclama -

Arestat pe 27 august 2016 fiind suspectat că ar fi furat o „cantitate uimitoare” de date, Harold Martin se confruntă cu 20 de capete de acuzare, riscând în cazul fiecăruia 10 ani de închisoare.

Timp de mai mult de două decenii, Martin ar fi copiat și subtilizat informații confidențiale, al căror volum a fost estimat la cel puțin 50.000 GB.

Aceste documente clasificate „top secret” au fost recuperate de la domiciliul suspectului, precum și din portbagajul mașinii acestuia. Polițiștii au capturat de asemenea un „arsenal” compus din zece arme de foc, dintre care o pușcă de asalt.

Martin a lucrat ca și contractor al NSA, agenția americană de informații specializată în spionajul comunicațiilor mondiale.

Afacerea este stânjenitoare pentru NSA căci amintește de precedentul Edward Snowden, care a dezvăluit lumii întregi amploarea programelor de supraveghere ale NSA.

Nu se știe cui au fost date aceste informații.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...