spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăArmataUn mercenar rus de origine română executat de ISIS în Siria

Un mercenar rus de origine română executat de ISIS în Siria

-

Doi soldati paramilitari rusi, au fost executati zilele trecute de catre Statul Islamic (ISIS) in provincia siriana Deir Ez Zor, dupa ce au fost capturati in timpul bataliei pentru localitatea Al-Shula, recucerita pret de cateva zile de teroristi in timpul ultimei contra-ofensive, pe care au desfasurat-o in regiune impotriva fortelor pro-guvernamentale siriene, scrie Sirianul.

- Reclama -

Agentia de stiri a gruparii teroriste, Amaq, a sustinut ca paramilitarii rusi sunt soldati ai armatei ruse insa ministerul apararii rus a dezmitit clar aceste afirmatii.

In cele din urma, cei doi paramilitari rusi, Roman Zabolotnai (cazac din Rostov de profesie bucatar) si Grigori Turkanu (roman din Republica Moldova – Transnistria fost membru al trupelor aeropourtate) au fost recunoscuti de catre organizatiile de care apartineau. Numerosi paramilitari rusi, în principal fosti militari, sunt desfasurati în Siria, prin intermediul unei societati militare private, cunoscuta sub denumirea de ”Grupul Wagner”.

Grigori Turkanu a mers de mai multe ori în Siria cu ”Grupul Wagner” inainte de a-si pierde viata , a declarat fratele său, Roman Turkanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...