spot_img
30.4 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăAnalizeInflația va exploda anul viitor, iar BNR va crește dobânzile de 3...

Inflația va exploda anul viitor, iar BNR va crește dobânzile de 3 ori

-

Banca Naţională a României se orientează spre impunerea unei politici monetare restrictive deoarece economia ţării înregistrează dezvoltare, iar inflaţia ar urma să depăşească prognoza oficială de 1,9% anul acesta şi 3,2% în 2018, scrie ziarul grec KATHIMERINI.

- Reclama -

.Pentru moment menţine neschimbată dobânda de referinţă, dar ieri a anunţat creşteri de dobânzi pentru anul viitor, deoarece anticipează o intensficare a dezvoltării şi a inflaţiei. „Perioada dobânzilor foarte scăzute s-a încheiat şi nu numai în România”, a subliniat guvernatorul Băncii, Mugur Isărescu, referindu-se la ultimii doi ani, pe parcursul cărora dobânzile au rămas la minimul istoric de 1,75%. El a subliniat că banca centrală va lua toate măsurile necesare pentru a împiedica creşterea vertiginoasă a indicelui la niveluri peste ţinta de 1,5% – 3,5%. El a promis, de altfel, că va avea grijă să existe nivelurile adecvate de lichiditate pe piaţă.

„Banca României încearcă să găsească un echilibru între mesaje care se bat cap în cap dinspre economia internă şi dinspre cea mondială” a comentat Dan Bucşă, economist la UniCredit Bank, cu sediul la Londra, care preconizează o accelerare a inflaţiei în cursul verii următoare. El mai prevede că Banca Naţională a României va creşte dobânzile de trei ori din februarie până în mai 2018. În ceea ce priveşte dobânzile interbancare, acestea se află la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi mai bine. Reprezentanţii băncii centrale s-au întâlnit anterior cu ministrul român de finanţe, Ionuţ Mişa, care a promis acţiuni coordonate pentru a împiedica o lipsă de lichiditate pe piaţa din România.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...