spot_img
25 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeUn membru CSM îi cere demisia Anei Birchall

Un membru CSM îi cere demisia Anei Birchall

-

Membrul CSM Victor Alistar a criticat-o pe Ana Birchall, ministru al Justiţiei, pentru că a informat familia Alexandrei despre rezultatul IML şi a precizat că trebuie să îşi asume şi faptul că situaţia „a explodat” sub autoritatea sa şi îi cere demisia pentru „inacţiune şi dezinteres”, transmite Mediafax.

- Reclama -

Am vazut zilele acestea ca ministrul justitiei Ana Birchall a anuntat rezultatul expertizei IML privind identificarea ramasitelor umane ca apartinând Alexandrei Maceseanu. Aceasta informatie este destinata exclusiv entitatii care a solicitat expertiza, adica parchetului care ancheteaza cauza – DIICOT. Am chestionat pe mesaj pe doamna ministru privind eroarea de a fi comunicat aceste date personal. Si mi-a raspuns ca aceasta era o actiune UMANA si PROFESIONALA. Deşi pot sa înteleg UMANA am avut o stare de contrarietate privind PROFESIONALA. Ca atare, am continuat convorbirea pe mesaje (pornita de la reprosurile domniei sale). Si am aflat ca este legat de atribuţia data de art 62 din legea 304/2004, adica pentru toata lumea faptul ca procurorii se afla sub autoritatea Ministrului justitiei, si ca acesta poate cere socoteala”, a scris  Victor Alistar, membru CSM, pe Facebook.

Potrivit reprezentantului societăţii civile în CSM, ministrul Justiţiei şi-a asumat rezultatul expertizei, probă într-un dosar.

„Şi acum vin si intreb:

1. Doamna Ana Birchall era ministrul justitiei si in mai, si in iunie si in iulie 2019. Ce a facut în aceasta perioada in dosarul privind disparitia Luizei?
2. Isi asuma ca nefacand nimic (desi si-a asumat prerogativa directa de autoritate asupra procurorilor, cum am vazut mai sus) situatia Alexandrei Maceseanu este si vina ei morala?
3. Isi asuma gravele disfunctii in sistemul parchetelor privitoare la siguranta cetateanului si aplicarea politicii penale a statului, combaterea crimei organizate? Daca da, cum?
4. Primul-ministru in functie Viorica Dancila a declarat ca nu tolereaza incapacitatea statului de a asigura siguranta cetateanului.

Dat fiind ca inactiunea si dezinteresul ministrului de resort, Ana Birchall, pentru aceasta tematica timp de trei luni (exact cat a durat si inactiunea in cazul Luizei), cum va reactiona doamna ministru la această situatie de fapt? (cu ‘ignor’ la premier, cu scuze necredibile, cu impetuozitate nerelevanta pentru opinia publica, sau cu o demisie de onoare? (dat fiind ca trei luni de mandat nu a interesat-o si ca a explodat aceasta situatie sub autoritatea ei asumată)”, a mai scris Alistar.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...