Traian Băsescu a declarat, duminică, despre cazul Caracal, că preşedintele Klaus Iohannis a avut o atitudine laşă şi că acesta ar fi trebuit să ia atitudine, să colaboreze cu instituţiile statului pentru a acţiona unitar. El a adăugat că dacă mai era la conducerea ţării ar fi acţionat, transmite Mediafax.

„Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi buna funcţionare a autorităţilor publice.(…) Nu aş fi dat ocazia să îmi cer scuze. Aş fi acţionat. Nu avea treabă ministrul Justiţiei. Aici trebuia cineva să îşi asume controlul acestei operaţiuni. Problemă este la nivel naţional, nu doar locală. În momentul de faţă orice român ştie această dramă. Preşedintele României reprezintă statul român. Nicio instituţie nu refuză colaborarea cu preşedintele. Trebuiau strânşi şi făcuţi să acţioneze unitar. Până acum câteva zile până când a venit echipă de la Bucureşti, acolo a fost vraişte în modul de desfăşurare a anchetei. Atitudine lasă. Nu vreau să spun că e vorba de o complicitate, nu aş vrea să întru în speculaţia că i-ar fi dat timp nemernicului asta. E vorba de laşitate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

El a adăugat că lucrurile nu ar trebui acoperite cu scuze.

„În mod categoric scuze acestor oameni trebuiesc cerute. Eu cred că într-o ţara unde dispar 400 de copii pe an, deci cam 4000 sunt anunţaţi că au dispărut şi se recuperează 3600, deci 400 de copii nu sunt recuoerati în fiecare an. Lucrurile nu trebuie acoperite cu o scuză”, a adăugat Băsescu.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?