spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriBăsescu îl acuză pe Iohannis că a fost LAȘ în scandalul Caracal

Băsescu îl acuză pe Iohannis că a fost LAȘ în scandalul Caracal

-

Traian Băsescu a declarat, duminică, despre cazul Caracal, că preşedintele Klaus Iohannis a avut o atitudine laşă şi că acesta ar fi trebuit să ia atitudine, să colaboreze cu instituţiile statului pentru a acţiona unitar. El a adăugat că dacă mai era la conducerea ţării ar fi acţionat, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi buna funcţionare a autorităţilor publice.(…) Nu aş fi dat ocazia să îmi cer scuze. Aş fi acţionat. Nu avea treabă ministrul Justiţiei. Aici trebuia cineva să îşi asume controlul acestei operaţiuni. Problemă este la nivel naţional, nu doar locală. În momentul de faţă orice român ştie această dramă. Preşedintele României reprezintă statul român. Nicio instituţie nu refuză colaborarea cu preşedintele. Trebuiau strânşi şi făcuţi să acţioneze unitar. Până acum câteva zile până când a venit echipă de la Bucureşti, acolo a fost vraişte în modul de desfăşurare a anchetei. Atitudine lasă. Nu vreau să spun că e vorba de o complicitate, nu aş vrea să întru în speculaţia că i-ar fi dat timp nemernicului asta. E vorba de laşitate”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

El a adăugat că lucrurile nu ar trebui acoperite cu scuze.

„În mod categoric scuze acestor oameni trebuiesc cerute. Eu cred că într-o ţara unde dispar 400 de copii pe an, deci cam 4000 sunt anunţaţi că au dispărut şi se recuperează 3600, deci 400 de copii nu sunt recuoerati în fiecare an. Lucrurile nu trebuie acoperite cu o scuză”, a adăugat Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...