spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăAnalizeUn judecător și un caz celebru

Un judecător și un caz celebru

-

de Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor din SUA împotriva corupției (preluare facebook)

- Reclama -

Cum si-a facut campanie electorala pentru CSM judecatorul Bogdan Mateescu invalidand alegerea lui Mircia Gutau in functia de primar la Ramnicu-Valcea

Lumea vorbeste despre achitarea definitiva a lui Mircia Gutau, primar in Ramnicu-Vilcea, dupa ce in prealabil a castigat la CEDO pentru ca a fost condamnat la inchisoare cu executare de catre Livia Stanciu intr-un proces nedrept.

Ceea ce putina lume stie este ca in 2016 Mircia Gutau a dorit sa candideze din nou la primarie din partea PNL, insa partidul l-a refuzat pentru ca este „penal”, asa ca Gutau a candidat din partea Partidului Ecologist si a castigat cu peste 40%.

Dupa ce a castigat alegerile, insa, judecatorul de la judecatoria Ramnicu-Valcea desemnat cu supravegherea alegerilor i-a invalidat alegerea pe motiv, printre altele, ca e „penal”. Ulterior hotararea de la judecatorie, vadit politica, a fost desfiintata de tribunal, asa ca Gutau a putut deveni primar.

Judecatorul de la judecatorie care i-a invalitat alegerea lui Gutau a fost Bogdan Mateescu, nimeni altul decat cel care e azi in CSM si sustine la greu abuzurile DNA si slugarnicia in fata SRI.

Avocatul Gheorghe Piperea a spus in urma cu cateva minute, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, ca dupa ce tribunalul i-a desfiintat hotararea lui Mateescu, acesta ar fi spus ceva de genul: „nu ma intereseaza, scopul meu a fost atins”. Scopul fiind sa devina celebru pentru a putea candida la CSM, lucru pe care l-a si facut si a fost votat de judecatori.

In perioada respectiva (2016) eram conectat cu Mateescu pe Facebook si mai discutam sporadic pe chestiuni de justitie, insa dupa ce am condamnat public votul din CSM din iarna trecuta, cand au dat aviz negativ legilor justitiei, desi in Comisia 1 au dat aviz pozitiv cu mentiuni, m-a banat.

Ascultand insa ce spune primarul Gutau acum si avocatul Piperea mi-am adus aminte ca Mateescu, in acea perioada a candidaturii de la primaria Ramnicu-Valcea (2016), a trimis la foarte multa lume pe Facebook, inclusiv mie, hotararea pe care a dat-o prin care i-a invalidat alegerea lui Gutau si se lauda cu ea.

Dupa ce m-a banat am aflat ca Bogdan Mateescu este fiul primarului de la Govora, care este din PNL si foarte apropiat de Orban.

Stau acum serios si ma gandesc daca nu cumva ceea ce a facut judecatorul Bogdan Mateescu nu este infractiune.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...