spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăArmataIohannis pas cu pas cu olandezii din controversatul contract al corvetelor

Iohannis pas cu pas cu olandezii din controversatul contract al corvetelor

-

Avocatul Gheorghe Mușat consiliază din punct de vedere legal compania Damen în România, care dorește să câștige contractul pentru corvete de 1,6 miliarde de euro, a scris recent Newsweek. Mușat este și avocatul președintelui Klaus Iohannis, iar soția sa, Carmen Mușat, care editează revista Observator Cultural, a fost acuzată că ar fi cea care ar fi editat cartea președintelui, Pas cu Pas. La Damen consultant este și fostul general SIE Dan Dumitru, dar și un fost șef de la Doi și un sfert și serviciul de informații al Armatei. Damen deține șantierele navale de la Mangalia și Galați. Mușat apare în fotografiile de la întâlnirea din septembrie de la Ministerul Economiei cu ministrul Andrușca. 

Președintele Klaus Iohannis a participat la începutul lui 2015 la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Casei de Avocatură Mușat și Asociații, anunța atunci postul de televiziune Realitatea.

Această casă de avocatură l-a reprezentat pe Iohannis în procesul cu ANI, a scris Evenimentul Zilei.

iomusatCasa de avocatura a fost fondata de un fost ofiter de Securitate, Gh Musat (foto). Sotia acestuia, Carmen Musat, conducer revista Observator Cultural implicata in editarea cartilor lui Klaus Iohannis.

Musat a fost declarat oficial de Justiție ofițer și turnător al Securității, conform relatărilor de presă.

Citiți și: VIDEO/DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ: Cine a realizat cartea lui Klaus Iohannis?

Gheorghe Musat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), dupa care este trecut in rezerva si devine avocat. In 1984, este arestat pentru ca a dezvaluit unor cunostinte ca fusese securist si este condamnat la inchisoare. Face 4 ani de detentie la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, avand numele conspirativ MIRON. Isi indeplineste constiincios datoria si intocmeste 100 de note informative despre colegii sai de celula, majoritatea condamnati politic. Este eliberat conditionat in 1988 si imediat dupa caderea regimului comunist infiinteaza poate cea mai importanta casa de avocatura din Romania, scria ancheteonline.ro despre fondatorul casei de avocatură aniversată de Iohannis.

Musat a avut gradele de locotenent (1973) si locotenent major (1975) in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti. Printre alte misiuni, el l-a avut sub observatie pe Gheorghe Dragulin, preot la Biserica “Ceaus Radu” din Capitala, fost detinut politic.

Cartea președintelui Klaus Iohannis, ”Pas cu Pas” a fost montată de către colectivul redacțional al revistei Observatorul Cultural, ea fiind la bază un colaj de interviuri acordate de către fostul primar al Sibiului. Informația a fost prezentată în aprilie 2015 de poetul Radu Vancu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV din Sibiu, scria turnulsfatului.ro.
”Am răsfoit-o (n.r. cartea «Pas cu Pas»”) și am constatat, mi-a fost și confirmată această constatare a mea de către doamna Carmen Mușat, directoarea Observatorului Cultural, că nu sunt lucruri noi, e de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu e o carte scrisă dintr-un jet. E montată în redacția Observatorului Cultural de către doamna Carmen Mușat, alături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis”, a declarat Radu Vancu. El spune că deși nu are o valoare literară foarte mare, ea are un rol bine definit. ”Nu e miza ei să aibă o valoare literară. Miza ei e să aibă un vehicul pentru niște idei politice care au prins. Deci și-a făcut treaba. Primul pas, nu am nicio idee. M-ar mira să fie tot un montaj de interviuri, pentru că nu cred că a dat atâtea interviuri, încât să poată să scoată o altă carte”, a mai spus Radu Vancu.
Radu Vancu este poet, eseist și traducător, conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” și redactor la revistele „Transilvania” și „Poesis internațional”. Este editor coordonator al revistei „Timpul”.
- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...