Generalul Roberto Vannacci, 55 de ani, a reușit să zguduie Italia și să o „întoarcă pe dos”, cu o carte în intitulată întocmai „Il mondo a contrario”. Cartea a făcut furori pe Amazon, fiind cea mai vândută carte din Italia. În această carte, unul din generalii cei mai respectați și titrați din Italia combate „gândirea unică” și exprimă opinii extrem de critice la adresa curentelor propagandistice occidentale de azi, mergând de la cele privind clima, energia, siguranța, migrația, până la război și minorități, scrie Gazeta Românească din Italia.
„Când ocupanții ilegali ai caselor prevalează asupra proprietarilor legitimi; când se cheltuiește mai mult pentru un imigrant ilegal decât pentru pensia minimă a compatriotului; când ești judecat pentru apărarea extremă împotriva delincventului care intră în casa ta; când suntem forțați să adoptăm cele mai stricte și foarte costisitoare măsuri antipoluare, dar producătorilor care produc toate gazele care modifică clima nu le pasă și prosperă; când orașele sunt transformate în locuri pentru cei bogați și alternativi, în timp ce muncitorii, muncitorii și familiile sunt forțați să le abandoneze; când a se vorbi de tată sau mamă devine discriminatoriu, inconfortabil și exclusivist pentru că se ciocnește cu cei care nu sunt tați sau mame; când se cere cu voce tare adoptarea unor drepturi din ce în ce mai disparate fără a prevedea o gamă la fel de densă de îndatoriri; când nu mai pot să vorbesc de un negru pentru că orice adjectiv care se refera la culoarea foarte evidenta si evidenta a pielii lui este considerat o ofensă; când în baruri întâlnești oameni care conduc porci îmbrăcați în haine roz în lesă… Mulți numesc această condiție Civilizație și Progres.
Ei bine, această carte este dedicată tuturor celorlalți!”
Este un text de pe coperta cărții generalului, care a devenit besteller neașteptat și a generat controverse puternice. Cu un titlu provocator și conținutul său amplu, cartea a reușit să cucerească topurile de vânzări într-un timp scurt.
În această lucrare, generalul Vannacci, în vârstă de 55 de ani, abordează subiecte sensibile și controversate, în special criticând ceea ce el numește „dictatura minorităților”. Cartea abordează diverse grupuri sociale, cum ar fi homosexualii, pe care îi denumește „anormali”, dar și ecologiștii, feministele, imigranții ilegali, familii curcubeu și multe altele. Vannacci spune că „normalitatea” este reprezentată de heterosexualitate și acuză o influență a „lobby-ului gay internațional”.
Un pasaj care a fost de asemenea incriminat de critici a fost cel referitor la jucătoarea de volei italiană de culoare Paola Egonu: „Chiar dacă Paola Egonu este italiană prin cetățenie, este clar că trăsăturile feței ei nu reprezintă spiritul italian care se vede în schimb în toate frescele, picturile și statuile care de la etrusci au ajuns până în zilele noastre; chiar dacă există deținători de pașapoarte italieni care se roagă în moschei, asta nu șterge 2.000 de ani de creștinism”.
Generalul de armată Roberto Vannacci are o carieră exemplară la 55 de ani. Un curriculum militar respectabil: parașutist din trupele speciale, fost comandant al Task Force 45 în timpul războiului din Afganistan, fost comandant al brigăzii de parașutiști Folgore, fost comandant al Col Moschin (unitate specială care efectuează incursiuni strategice în zone extrem de periculoase) și fost comandant al contingentului italian din Irak, Vannacci este considerat un viteaz „soldat în slujba statului”.
În 2020, generalul a fost trimis ca atașat de apărare la Ambasada Italiană de la Moscova, cu misiuni în Belarus, Armenia și Turkmenistan. A plecat de la post în 2022, deoarece a fost declarat „persona non grata” de către autoritățile ruse în urma izbucnirii războiului.
O ascensiune strălucitoare – presărată de onoruri naționale și internaționale – care, în iunie 2023, l-a determinat să conducă Institutul Geografic Militar, organismul cartografic istoric al Florenței (IGM).
Originar din Spezia, Vannacci – potrivit biografiei de pe site-ul Igm – vorbește fluent engleză, franceză, română, portugheză, spaniolă și rusă, și are trei diplome universitare (în științe strategice, științe internaționale și științe militare), scrie La Nazione.