spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDezvaluiriUn fost spion face dezvăluiri: Serviciul secret al Armatei, sluga UNPR și...

Un fost spion face dezvăluiri: Serviciul secret al Armatei, sluga UNPR și a lui Gabriel Oprea

-

Ședințele de partid ale lui Gabriel Oprea au fost asigurate informativ de serviciile secrete ale armatei, spune un fost angajat al acestora. Col. Doru Paraschiv acuză cârdășia dintre șeful spionilor militari, generalul Hăpău, fostul ministru de interne și anumiți judecători de la Curtea Militară de Apel, dezvăluie Centrul Român pentru Jurnalism Independent (CRJI).

În două memorii trimise Președinției și MApN, un fost angajat al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) dezvăluie că ședințele UNPR au fost asigurate contrainformativ chiar de către structura menționată, grație relațiilor dintre șeful DGIA, generalul Marian Hăpău și Gabriel Oprea. Col (r) Doru Paraschiv menționează că Hăpău este „protejat de dl. Gabriel Oprea, persoană de care s-a apropiat în perioada când acesta a deținut funcția de ministru al apărării naționale”. Paraschiv subliniază că personalul Direcţiei contrainformaţii şi securitate militară (DCISM) participa, atât în timpul cât și în afara programului, la protejarea contrainformativă a partidului lui Oprea. Sursa citată precizează că a reușit să evite acest gen de misiuni ilegale, după ce a solicitat șefillor săi un ordin scris.

- Advertisement -

Documentul în care col. Paraschiv explică cum proteja DGIA partidul lui Gabriel Oprea

Documentul în care col. Paraschiv explică cum proteja DGIA partidul lui Gabriel Oprea

Conducerea armatei este căpușată de oamenii și interesele lui Gabriel Oprea prin generalii Marian Hăpău și Cătălin Zisu, șeful logisticii MApN, spune Paraschiv. ”Personal consider că aceste persoane și interesele lor pot fi demascate, dar numai din interiorul instituției și cu mijloace legale”, adaugă Paraschiv. Fost coordonator al unei unități zonale DGIA, el a plecat forțat din armată după ce l-a reclamat penal pe șeful său Hăpău pentru abuz în serviciu. Plângerea a fost respinsă de magistratul militar Cezarian Buga. Acesta a primit dosarul Paraschiv-Hăpău (493/1/2014) în urma încălcării procedurilor Curții Militare de Apel, fapt constatat și de Inspecția Juridică.

- Advertisement -

INTEGRAL ANCHETA CRJI

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img