Think-Thank-ul “The Capital Research Center” din Washington D.C., condus de un asistent al fostului preşedinte George W Bush. a publicat recent o serie de dezvăluiri, sub semnătura lui Jacob Grandstaff despre Fantomele lui Soros din România şi cum a încercat să-şi construiască o reţea pentru a prelua puterea. Materialul apărut în şase ediţii succesive dezvăluie identitatea unor comisari ai conceptului său de “societate deschisă” în Estul Europei. Miliardarul american a început investiţii majore, spuns sursele de la Washington, până în 2000, când oamenii săi din reţea au început să câtige alegerile din ţările lor.
“Deși miliardarul de stânga George Soros a pierdut la acea vreme în jur de 27 de milioane de dolari în încercarea sa de a/l destabiliza pe președintele George W. Bush, el a câştigat politic în fostul bloc est-european: candidații favorizați de Soros au obţinut victorii în alegeri, iar ONG-urile sale, „bine unse”, au ajutat la răsturnarea adversarilor activismul politic.” Între timp, ONG-urile Soros și activiștii „societății deschise” erau pregătiți să umple posturile vacante în guvernele est-europene, mai precizează analiza lui Grandstaff.
Un loc special în investigaţie îl ocupă Monica Macovei, absolventă a Universităţii Central Europeană (CEU) și devenită activistă a ONG-urilor din reţea, dat ca prim exemplu despre modul în care activiștii aliniați lui Soros au preluat puterea în Europa de Est. “În 2004, președintele României, Traian Băsescu, a decis la începutul guvernării Alianţei D.A. (PNL-PD) ca Monica Macovei să-i servească drept ministru al justiției. De asemenea, a luat-o ca şi consilier prezidenţial pe Renate Weber, fostul președinte al Consiliului Fundației „Societăţii Deschise”, pe probleme de drept constituțional și legislativ. Macovei și Weber au fost atât de bine conectate una cu celălaltă, prin ONG-urile legate de Soros, astfel încât au mers chiar împreună la prima lor zi de lucru în capitala română,” mai comentează documentarul citat.
Corupția și Uniunea Europeană
Pentru că noul guvern românesc pregătea intrarea în Uniunea Europeană (UE), „Fundația pentru o Societate Deschisă” şi partenerele sale instituţionale au jucat un rol cheie în aducerea statelor post-sovietice în UE. Fundaţia lui Soros a ajutat țările candidate la UE, precum şi instituţiile abilitate ale Comisiei Europene, să evalueze pregătirea pentru aderare prin publicarea de rapoarte în domeniile considerate problematice, mai este de părere raportul publicat de Think-Thank-ul american.
Drept urmare, mass-media și ONG-urile din România au reușit să smulgă cu succes legislatorului, care s-au opus la noua agenție anti-corupție, din motive de libertate civilă, controlul asupra Parchetelor, unde au înlocuit pe indezirabili cu oameni loiali ei și noii administrații.
Cu Macovei la conducerea justiției, acuzațiile de abuz au crescut substanțial, mai scrie raportul.
Alina Mungiu, ideologul Fundaţiei şi a mişcării civice
De unde s-a născut sloganul “Corupţia ucide?”
„Corupția ucide” a devenit strigătul de luptă al demonstranţilor din mai multe orașe. Aceştia îi învinuiau pe politicieni pentru moartea tragică din clubul “Colectiv”. Autorul raportului mai menţionează cum a decurs demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului. Cine se ascunde în spatele acestor mişcări, se întreabă autorul raportului.
Cum s-a dezis Palada de Soros?
Din Raport nu este uitat nici Mirel Palada, fost consilier de stat, în Guvernul Ponta, posesor al mai multor burse din partea fundaţiilor Soros. Într-un interviu acordat lui DC News, el a recunoscut scrupulozitatea lui Soros în construirea unei rețele est-europene influente, dar a susținut că acționează împotriva intereselor naționale ale României.„Soros a luat novici, naivi, tineri, le-a arătat America, a plătit pentru studiile lor, a construit cu răbdare o rețea de oameni care ar fi trebuit la un moment dat să-i fie recunoscători – când va veni timpul lor și vor deveni influenți. „Slavă Domnului, nu fac parte din rețeaua lui Soros”, a spus Palada. „Sunt parte din cei care iubesc țara mea. Mulți români simt la fel despre Soros, a mai comentat el.
“Salvaţi Roşia Montana!” – cel mai de succes caz de activism politic al lui Soros în România
Administraţia americană a finanţat societăţile deschise ale lui Soros în Macedonia
Materialul mai prezintă legătura lui George Soros cu USAID în timpul campaniei electorale din Macedonia, agenţia americană donând peste 4 milioane de dolari ONG-urilor controlate de miliardarul de stânga. Asta se întâmpla în timpul Administraţiei Obama, de stânga, prietenoasă magnatului. Ideologul de dreapta Neil Maghami din Macedonia a observat că „într-un sens, ONG-urile completează un vid de putere lăsat de colapsul Uniunii Sovietice.” Multe dintre aceste ONG-uri sunt finanțate de filantropi occidentali, precum Soros ” ale căror vise de solidaritate de stânga … mor din greu”, lucrează pentru a contracara investițiile capitaliștilor occidentali, penetrând societăţile est-europene cu valori sociale liberale.
Soros a căutat, alfel decât investitorii ocidentali, puterea politică